logo


Το ερώτημα αυτό θα υφίσταται μέχρι να απαντήσει ο Περιφερειάρχης στις απανωτές προσφυγές  της μείζονος μειοψηφίας ότι στις σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλογή των μελών για την Α’ βάθμια και τη Β’ βάθμια Σχολική Επιτροπή, καθώς και για το ΘΕΡΣΠΙ και την ΕΣΤΙΑ δεν πραγματοποιήθηκε.

Για τις Σχολικές Επιτροπές

Πιο συγκεκριμένα, οι Α. Πασιπουλαρίδης, Θ. Στάικος και Δ. Ζαμάνης προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επειδή στη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου η πρόταση της Διοίκησης για το προεδρείο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχ. Επιτροπής, απορρίφθηκε μια που δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων: Επί 38 παρόντων, 17 υπερψήφισαν την πρόταση της Διοίκησης, 13 ψήφισαν άλλη πρόταση, ενώ υπήρχαν και 8 λευκές ψήφοι (σ.σ. ανάμεσά τους η σύμβουλος της Διοίκησης Σ. Μαγγίνα, που ψήφισε λευκό για την εκλογή μελών σε όλα -πλην ΘΕΣΠΙ- τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου).

Στην προσφυγή τους οι παραπάνω σύμβουλοι της μείζονος εγκαλούν τη Διοίκηση και για τον επιπλέον λόγο πως μη ανακοινώνοντας την πλήρη πρότασή της με όλα τα ονόματα για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών, αποστέρησε τη δυνατότητα εκλογής ενδεχομένως άλλων προσώπων στο Προεδρείο.

Επιπλέον:

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας Τ. Καρασαρλής αρνείτο επίμονα να διατυπώσει την απόφαση, θεωρώντας, με δική του ευθύνη στο τέλος, πως έχει εκλεγεί Προεδρείο για τις Σχολικές Επιτροπές

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης πρότεινε για Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τη Λ. Φέρμελη– την ίδια που, πριν τρεις μήνες νωρίτερα, διέγραφε από τη δημοτική ομάδα επειδή «παρακώλυε και υπέσκαπτε το έργο της Διοίκησης» και την καλούσε τότε να παραδώσει τη θέση ευθύνης (σ.σ. ως Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχ. Επιτροπής…) και την έδρα της.

Για ΘΕΣΠΙ και ΕΣΤΙΑ

Οι ίδιοι σύμβουλοι της μείζονος προσφεύγουν στην Περιφέρεια για τη διαδικασία εκλογής στα άλλα δύο Νομικά Πρόσωπα, καταγγέλλοντας σειρά παρατυπιών:

*το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «μαγειρεύτηκε» από τον Πρόεδρό του, ερήμην του Δ.Σ., και το πληροφορηθήκαμε δεκατέσσερις (14) μέρες μετά (!!!) από την ημέρα της συζήτησης του θέματος». Πρόκειται συνεπώς για «παράνομη ΑΤΟΜΙΚΗ και όχι νόμιμη συλλογική πράξη».

*οι προτάσεις της Διοίκησης για τη στελέχωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στα Νομικά Πρόσωπα «βαφτίστηκε απευθείας και ορισμός τους» χωρίς να μεσολαβήσει ψηφοφορία για την αποδοχή τους ή όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο

*και το κυριότερο: παρόλο που η εισήγηση της Διοίκησης για τα μέλη δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων δημοτικών συμβούλων, όπως ο νόμος ορίζει, εντούτοις η τελική απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια, φαίνεται να εξομοιώνει τα αρνητικά με τα λευκά και τα λευκά με την αποχή! Έτσι, και σύμφωνα «με τη λαθροχειρία του Προέδρου του Δ.Σ.  Τ. Καρασαρλή»,  εμφανίζονται εκλεγμένοι οι Πρόεδροι και οι Αντιπρόεδροι των Νομικών Προσώπων.

Να σημειωθεί ότι τις παραπάνω καταγγελίες, συνυπογράφουν με ανακοινώσεις τους όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή, για αυθαιρεσία στην ερμηνεία των νόμων αλλά και για απεγνωσμένη απόπειρα της Διοίκησης να παραμείνει πάση θυσία και παντί τω τρόπω στην εξουσία.