logo


 

Μόνο με Προέδρους οι Δημοτικές Κοινότητες;

Αλλαγή φρουράς σε δυο Δημοτικές Κοινότητες της Πόλης μια που πρόσφατη εγκύκλιος ορίζει ότι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και της Κοινότητας πρέπει να είναι ο πρώτος σε ψήφους τοπικός σύμβουλος της Διοίκησης. Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το θέμα των Αντιπροέδρων στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης σύμβουλος της Διοίκησης.

Έτσι αλλαγή Προέδρου είχαμε στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης όπου ο πρώην Πρόεδρος Σπ. Θεοφίλου παραχώρησε τη θέση του στον πρώτο σε ψήφους Μιχ. Τσιλιγκίρη, αλλά και στη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας όπου ο Ευ. Πέππας αντικαταστάθηκε από τον Γ. Κόκκαλη. Στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες παραμένουν Πρόεδροι οι εξής:

Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου   Αικ. Βουτσά

Δ.Κ. Διονύσου Γ. Κακούρη

Δ.Κ. Δροσιάς  Χαρ. Ιωαννίδης

Δ.Κ. Κρυονερίου  Μιχ. Λινάρδος

Δ.Κ. Ροδόπολης  Β. Κλεφτάκης

Θολό εντούτοις και με μπόλικες ασάφειες παραμένει το τοπίο σχετικά με το θέμα ύπαρξης Αντιπροέδρων στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, μια που η ίδια εγκύκλιος φαίνεται να τους… αγνοεί. Από πλευράς Δήμου πάντως ερμηνεία σαφής και εμπεριστατωμένη δεν έχει μέχρι στιγμής δοθεί, ώστε και σε εκλογή Αντιπροέδρου να προχωρήσουν τα Τοπικά Συμβούλια αλλά και για να γνωρίζει ο Πρόεδρος τι γίνεται σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του.