logo


Από τις 24 Ιουλίου εκκρεμεί το αίτημα που κατέθεσαν 20 από τους 35 δημοτικούς συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφιών, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου Ιω. Αμπαρτζίδης, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν διεξοδικά για την εξέλιξη της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, του οποίου το πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί χωρίς “δυστυχώς το Σώμα να γνωρίζει ουσιαστικά τίποτα για την πρόοδο που έχει συντελεστεί”, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι 20 σύμβουλοι ζητούν να ενημερωθούν, σε μονοθεματική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών παρουσία της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών και του εκπροσώπου του Δήμου στην τριμελή επιτροπή παρακολούθησης του ΤΠΣ, για τα συμπεράσματα του πρώτου αυτού σταδίου: τα παραδοτέα του μελετητή και πότε ενημερώθηκε ο Δήμος γι’ αυτά, τα τελικά σενάρια για κάθε οικισμό, τις παρεμβάσεις του Δήμου στη διάρκεια της εκπόνησης του σταδίου αυτού, τις πρωτοβουλίες της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να συμπεριληφθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφράζουν παράλληλα την ανησυχία τους για τον τρόπο που η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών με τον Α. Κουκά, αλλά και προσωπικά η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου έχουν χειριστεί το θέμα που αφορά στην περιουσία και την καθημερινότητα χιλιάδων δημοτών:

Όπως είναι γνωστό, αύριο Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δυο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου – η πρώτη, ειδική, για τη δίμηνη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, και η δεύτερη, τακτική, για την έγκριση της επιχορήγησης του ΥΠΕΣ προς το Δήμο Διονύσου ώστε να αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι του Κρυονερίου. Παράλληλα ο κ. Αμπαρτζίδης έχει ήδη απευθυνθεί τόσο στη Διευθύντρια των Τεχνικών Yπηρεσιών όσο και στον εκπρόσωπο του Δήμου στην τριμελή επιτροπή, ώστε να παράσχουν τα ζητούμενα στοιχεία και να προσδιορισθεί η ημερομηνία για τη μονοθεματική συνεδρίαση ενημέρωσης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.