logo


Με τηλεδιάσκεψη και με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9 το πρωί η 40ή τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:

*Η κατακύρωση της σύμβασης εκτέλεσης της αποχέτευσης στο εσωτερικό δίκτυο της Άνοιξης, στην περιοχή Αγ. Παρασκευής, Φασίδερι και Αγίων Αγγέλων. Στο διαγωνισμό για το έργο, που είχε ενδεικτικό προϋπολογισμό 6,5 εκατομμύρια ευρώ, συμμετείχαν 11 εταιρείες- φορείς και κοινοπραξίες-, μία εξ αυτών αποκλείστηκε νωρίς επειδή δεν είχε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και από τις υπόλοιπες δέκα προκρίθηκε ως προσωρινός μειοδότης η“ΤΕΚΑΛ Α.Ε.- SEC”, µε συνολική οικονοµική προσφορά ύψους 2.765.000,01€ και µέση έκπτωση 50%. Η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου στην Άνοιξη αποτελεί υποέργο μεγαλύτερης εργολαβίας για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στη Δροσιά και την Άνοιξη, συνολικού προϋπολογισμού 9,2 εκατομμυρίων ευρώ.

*Πολύ μεγαλύτερη είναι η έκπτωση που επιτεύχθηκε στο επόμενο έργο, που αφορά στη συμφωνία πλαίσιο για την ανακατασκευή οδών στο Δήμο Διονύσου. Εδώ ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα 5 εκατομμύρια ευρώ και στο διαγωνισμό συμμετείχαν 6 ενδιαφερόμενοι. Τελικά ως προσωρινός ανάδοχος προκρίθηκε η εταιρεία ΕΔΡΑΙΟΣ με προσφορά στο 1.599.208,39€ και μέση έκπτωση 61,41%.

*Άλλες 31.000 ευρώ θα δοθούν, με απ’ ευθείας ανάθεση, για την αρτιότερη και ασφαλέστερη οργάνωση των φετινών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ 2021, που εφόσον διεξαχθούν, θα απαιτήσουν τήρηση υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας. Η αναφορά προϋποθέσεων, δεν είναι τυχαία: Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 20 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης έθεσε εξ αρχής ως προϋπόθεση πραγματοποίησης των εκδηλώσεων τις κυβερνητικές οδηγίες όπως θα ισχύουν στα τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο. Όπως ο ίδιος τόνισε, ο Δήμος θα είναι έτοιμος να διοργανώσει τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, εφόσον επιτρέπεται η προσέλευση κοινού, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι εκδηλώσεις θα ακυρωθούν, όπως άλλωστε είχε συμβεί και πέρυσι.

*Τέλος, στο ποσόν των 55.800 ευρώ ανέρχεται ο αρχικός προϋπολογισμός για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δημοτών, επαγγελματιών, Συλλόγων, σχολείων κ.λπ. αναφορικά με τη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή, που θα ανατεθούν κατόπιν συνοπτικού διαγωνισμού. Οι δράσεις αυτές αποτελούν το τρίτο υποέργο στην πράξη με τίτλο “Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ∆ήµου ∆ιονύσου”, για την οποία ο Δήμος έχει επιτύχει χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Τα άλλα δυο υποέργα αφορούν στην προμήθεια καφέ κάδων και σάκων για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και μηχανικού εξοπλισμού για τη διαχείρισή τους.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

   

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «µίσθωση και τοποθέτηση χηµικών τουαλετών στους χώρους πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων & αθλητικών εγκαταστάσεων, του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την παροχή Υπηρεσιών ∆ιαχείρισης Εκτυπωτικού Εξοπλισµού για έξι έτη.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Νο2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού για την «Προµήθεια ειδών ατοµικής προστασίας εργατοτεχνικού προσωπικού του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηµατοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συµπεριλαµβανοµένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΘΕΜΑ 5ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «∆απάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευµένο Φορέα του ΕΣΥ∆».

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: 1. ∆ιαπίστωση επάρκειας των ληφθέντων επανορθωτικών µέτρων της εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. για την απόδειξη της αξιοπιστίας της, ως µέλος της ένωσης οικονοµικών φορέων, η οποία έχει ανακηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙ∆ΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ», προϋπολογισµού 5.255.000,00 € (πλέον ΦΠΑ) 2. Κατακύρωση της σύµβασης εκτέλεσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙ∆ΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ»».

ΘΕΜΑ 7ο: Κατακύρωση της συµφωνίας – πλαίσιο του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ Ο∆ΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» προϋπολογισµού 5.000.000,00 € (µε ΦΠΑ).

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση Πίστωσης για την Οργανωτική και Τεχνική Υποστήριξη της ∆ιοργάνωσης του Φεστιβάλ “∆ΙΟΝΥΣΙΑ 2021”.

ΘΕΜΑ 9ο: Συµπλήρωση της υπ’ αριθµ. 336/2021 ΑΟΕ.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισµός των Όρων ∆ιακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης, για την πράξη: “Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ∆ήµου ∆ιονύσου” – Υποέργο 3- µε κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5067642 στο Ε.Π. “ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014- 2020”.