logo


Οξεία αντιπαράθεση σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στη Διοίκηση και τη μείζονα μειοψηφία, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση των ελλειμμάτων στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το διάστημα 2013-2014. Το γαϊτανάκι στην ανταλλαγή ανακοινώσεων σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους ξεκίνησαν οι Ανοιχτοί Ορίζοντες, αφενός σπεύδοντας να καταδικάσουν – πριν καν η υπόθεση τελεσιδικήσει-  την κατηγορούμενη στην υπόθεση Λ. Μήλα και αφετέρου με βολές κατά του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Στ. Μιχιώτη, που παρέστησαν στη δίκη ως μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά και της νυν Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α. Τόκα.

Το “γάντι” σήκωσε αμέσως η Δημοτική Αρχή, που στην εξίσου σκληρή απάντησή της προτρέπει τη μείζονα μειοψηφία- αντί για “πολιτική τύφλωση και μίσος κατά των πολιτικών της αντιπάλων”, αντί για “υβριστικές και μεσαιωνικού τύπου ανακοινώσεις”, αντί για “απόπειρα παντελούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας” – να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο.

Με ανάρτησή του τέλος στο facebook απαντά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, προαναγγέλλοντας πως, αφού ζητήσει τα επίσημα πρακτικά της κατάθεσής του, θα κινηθεί νομικά εναντίον τόσο του επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνη, “αλλά και όσων αναπαράγουν τέτοιες αθλιότητες”.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις (σ.σ. στις οποίες διατηρείται επακριβώς η σύνταξη και η ορθογραφία):

ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθές εκδόθηκε μια δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών  η οποία δικαιώνει το ΝΠΔΔ Α βαθμια σχολική επιτροπή Δήμου Διονύσου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή στην Σχολική Επιτροπή έγινε υπεξαίρεση και η υπαίτια ήταν η πρώην πρόεδρός της Κα Λαμπρινή Μήλα.

Θα περίμενε κανείς πως όποιος νοιάζεται πραγματικά για τα συμφέροντα του Δήμου και των νομικών του προσώπων θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος και φυσικά πρώτος από όλους ο ίδιος ο Δήμος και η ίδια η Σχολική Επιτροπή ανακοινώνοντας έστω για απλή πληροφόρηση των Δημοτών την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αυτό βέβαια θα συνέβαινε σε κάθε υγιή Δήμο πλην του Δήμου Διονύσου διότι εδώ τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου αντί να υπερασπίζονται το ΝΠΔΔ του Δήμου και τα χρήματα που προορίζονταν για τα παιδιά μας , υπερασπίζονταν την κατηγορουμένη.

Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Αν σκεφτεί δε κανείς ότι εκτός των δύο προηγούμενων και η πρόεδρος και εκπρόσωπος του ΝΠΔΔ έκαναν σειρά ενεργειών ώστε με κάθε τρόπο να  αδυνατίσει  την υπερασπιστική  θέση του ΝΠΔΔ είναι να απορεί κανείς πως τελικά βγήκε αυτή η απόφαση.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι

1)      Ο Δήμαρχος μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης

2)      Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης

3)      Ο Δήμαρχος απροκάλυπτα με δική του ομολογία διατάζει στο παραπέντε την αλλαγή της δικηγόρου που είχε την υπόθεση επί ενάμισι  χρόνο

4)      Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής εκτελεί τις διαταγές

5)      Ο Γενικός Γραμματέας δίνει εντολές στη δικηγόρο υπεράσπισης του ΝΠΔΔ τι ερωτήσεις να κάνει στους μάρτυρες

6)      Τιτάνια προσπάθεια να εξαλειφθεί από τι δικογραφία και να μην ληφθεί υπόψιν το πόρισμα της ορκωτής λογίστριας με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Διονύσου από το 2010 κας Παναγιωτοπούλου από σχεδόν όλους τους παραπάνω

Και κόντρα σε θεούς και δαίμονες η ατυχία!!!

Το δικαστήριο ακούει την Παναγιωτοπούλου πιστεύει την Παναγιωτοπούλου και βασίζει χωρίς αμφιβολίες την καταδικαστική του απόφαση επί της ουσίας στο πόρισμα Παναγιωτοπούλου

Μην έχετε αυταπάτες δεν πρόκειται για ατυχία,  πρόκειται απλώς για ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΙΤΗΤΑ,  πρόκειται απλώς για την ΑΛΗΘΕΙΑ , πρόκειται για όλα αυτά που κάποιοι προφανείς πια  προσπάθησαν να θάψουν με πυρκαγιές  και με μία σειρά άλλες μεθοδεύσεις ντροπιάζοντας τον Διόνυσο κλέβοντας τα σχολειά του , όμως  το δικαστήριο τα είδε πεντακάθαρα χωρίς αμφιβολίες και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ενοχής

Όλους αυτούς που επί 6 χρόνια προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να θάψουν αυτή την υπόθεση τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών , όλους τους επαγγελματίες ψεύτες της πολιτικής και τα εκμαυλισμένα φερέφωνά τους επίσης που δεν μπορούν να ψελλίσουν κουβέντα.

Όποιος δεν βιοπορίζεται από την πολιτική έχει την πολυτέλεια να μην έχει ανάγκη κανένα πληρωμένο κονδυλοφόρο και κανένα πληρωμένο troll με μισθό μετακλητού υπαλλήλου. Μπορεί εύκολα να τους αφήνει να σέρνονται εκεί όπου έχουν συνηθίσει να ζουν παρασιτικά εις βάρος των συμπολιτών τους.

Μια παρακαταθήκη αφήνει αυτή η ιστορία στο Δήμο Διονύσου κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο όσος χρόνος κι αν περάσει

Επί ανθρώπων άρχεις , κατά νόμον άρχεις και ουκ αει άρχεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για τον Διόνυσο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για τον τόπο που μεγαλώσαμε  εμείς και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Δημοτική Αρχή: Ο θλιβερός κατήφορος των «Ανοιχτών Οριζόντων» του κ. Ζαμάνη…

Με μία υβριστική, συκοφαντική και Μεσαιωνικού τύπου «Ανακοίνωση», με αναφορά στον… Ιερό Αυγουστίνο, η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του κου Ζαμάνη επέλεξε χθες να εμφανιστεί ως άλλος Ιαβέρης και τιμητής των πάντων, εξαπολύοντας ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του Δημάρχου και στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Διονύσου.

Με αφορμή μία πρόσφατη απόφαση του Εφετείου αναφορικά με παλαιότερο ταμειακό έλλειμμα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, η οποία μάλιστα δεν έχει τελεσιδικήσει καθώς ασκήθηκε έφεση, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διονύσου ανατρέποντας για ακόμη μία φορά το τεκμήριο της αθωότητας, επέλεξε να στοχοποιήσει το Δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής, επειδή κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, αναφερόμενοι στον αδιαμφισβήτητο πρότερο έντιμο (σύννομο) βίο της κατηγορούμενης τον οποίο μάλιστα αναγνώρισε το ίδιο Δικαστήριο…

Ούτως ή άλλως είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα όποια ελλείμματα προκύπτουν όχι από τις καταθέσεις υπεράσπισης αλλά από τα στοιχεία των ορκωτών και πραγματογνωμόνων, τα οποία ουδείς μπορεί να ελέγξει ή να επηρεάσει.

Η πρωτοφανής απόπειρα παντελούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» του κου Ζαμάνη, αναμειγνύοντας στο «μίξερ» της πολιτικής αγυρτείας πραγματικά γεγονότα, αστήρικτες εικασίες και συνειδητά ψέματα, αποδεικνύει πόσο δίκιο είχαν οι πολίτες του Δήμου Διονύσου που του γύρισαν την πλάτη στις εκλογές του Μαΐου του 2019…

Αναφορικά με την ουσία σε σχέση με τα πάσης φύσεως ελλείματα, στα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας ή οπουδήποτε αλλού, η θέση της διοίκησης του Δήμου Διονύσου είναι μία και αδιαπραγμάτευση: Όπου υπάρχει αποδεδειγμένη κακοδιαχείριση και διασπάθιση χρημάτων, ανεξάρτητα από παρατάξεις και πρόσωπα, η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τελικό λόγο. Καθαρά και ξάστερα.

Παράλληλα, όμως, δεν πιστεύουμε ούτε στις ανθρωποθυσίες ούτε και στην απαράδεκτη τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων, που δυστυχώς επιλέγουν κάποιοι άλλοι.

Επειδή όμως η υποκρισία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια… θα θέλαμε να δούμε τη στάση των «Ανοιχτών Οριζόντων» όταν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη αντίστοιχη υπόθεση που συνέβη επί δικής τους θητείας…

Είναι πραγματικά κρίμα, μία δημοτική παράταξη που βρίσκεται στη θεσμική θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, να διέπεται από τέτοια πολιτική τύφλωση και μίσος σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.

Αν η παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων» θέλει να γίνει χρήσιμη για τον τόπο ας πάψει να συντάσσει λιβελογραφήματα με αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας «γνωστών υποβολέων» που δρουν από το παρασκήνιο και ας σταθεί, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων επιτελώντας τον θεσμικό της ρόλο.

Αν θέλει, έστω και τώρα, να αφήσει κάποια παρακαταθήκη στους πολίτες, ας βάλει πλάτη στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που γίνεται σήμερα, για την επίλυση των πολύ σημαντικών προβλημάτων που κληροδότησε στη σημερινή διοίκηση, μετά την πεντάχρονη απραξία της.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Δήμου Διονύσου θα υλοποιήσει απερίσπαστη το έργο που έχει υποσχεθεί στους πολίτες. Ως «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και όχι ως «κλίκα» πολιτικού φανατισμού, σκοταδισμού και μισαλλοδοξίας.

Στέφανος Μιχιώτης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Διονύσου

Ο Διονύσης Ζαμανης, μέσα από την άθλια χτεσινή ανακοίνωση των «Ανοιχτών Οριζόντων», εξαπολύει μια ποταπή επίθεση εναντίον των προσωπικών πολιτικών αντιπάλων του.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, με την πράξη του αυτή, επιβεβαιώνει κάτι πραγματικά θλιβερό. Είναι πια αυτό που πάντα μισούσε: ένας πολιτικός νταής.

Προσωπικά, υποχρεώνομαι να αναζητήσω τα επίσημα πρακτικά της κατάθεσής μου και να κινηθώ νομικά εναντίον του ίδιου, αλλά και όσων αναπαράγουν τέτοιες αθλιότητες.