logo


Με συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου κλείνει ο μήνας για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 7 μ.μ θα συζητηθούν τα παρακάτω 5 θέματα στην Ημερήσια διάταξη:

Θέμα 1ο: Γνωμοδότηση σχετικά με την μείωση ή την απαλλαγή από τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, κατά το αάρθρο 202παρ. 3 του Ν.3463/2006

Θέμα 2ο: Διάνοιξη οδών στην Δ.Κ. Διονύσου (σ.σ. πρόκειται για δρόμους που χρησιμοποιούνται στην αντιπυρική προστασία)

Θέμα 3ο: Μικρά Διονύσια 2015

Θέμα 4ο: Απομάκρυνση πυροσβεστικού οχήματος IVEKO από την Δημοτική Κοινότητα Διονύσου

Θέμα 5ο: Εξέταση αιτημάτων παράτασης ενταφιασμού

Από τα παραπάνω, η πολιτική μείωσης ή απαλλαγής από τα τέλη ομάδων πληθυσμού- που σήμερα διαφέρει από Κοινότητα σε Κοινότητα- έχει ήδη συζητηθεί από το Τοπικό Κρυονερίου, ενώ αυτή την εβδομάδα σειρά έχουν οι υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου ο  Πρόεδρος Τ. Μπάσης θα προτείνει μειώσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ως εξής:

-Πολύτεκνοι με 4 παιδιά και άνω και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ μείωση 50%

-Τρίτεκνοι α) άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ μείωση 50%

β) με εισόδημα από 8.000 μέχρι 30.000 μείωση 30%

γ) με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ μείωση 0%

-Άποροι, άνεργοι μείωση 70%.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τα 7 Τοπικά Συμβούλια θα διαβιβασθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, που θα ισχύει ενιαία για όλο το Δήμο.

Τα Μικρά Διονύσια, θεσμός πλέον για το Δήμο αλλά και για τη Δημοτική Κοινότητα, φέτος προγραμματίζονται για το τετραήμερο 26-29 Ιουνίου, προτείνεται να περιλαμβάνουν συναυλία με τους Πόπη Αστεριάδη, Τάκη Κωνσταντόπουλο και Γιώργο Δανέζη, φεστιβάλ Χορωδιών υπό την αιγίδα της χορωδίας Σεμέλη και τη συμμετοχή ακόμη τριών χορωδιακών σχημάτων, παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα της Κοινότητας, και αθλητικές επιδείξεις Tae Kwon Do και ενόργανης γυμναστικής, παρουσίαση μαθητών κιθάρας και μοντέρνους χορούς (latin και zumba). Το κόστος των εκδηλώσεων έχει προϋπολογισθεί στις 6.000 ευρώ περίπου.

Όσο για την απομάκρυνση του πυροσβεστικού οχήματος από τη Δημοτική Κοινότητα, πρόκειται για όχημα διπλής χρήσης, που στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου λειτουργεί ως εκχιονιστικό στο Διόνυσο, ενώ κατά την αντιπυρική περίοδο μετατρέπεται σε πυροσβεστικό και ενισχύει τη δύναμη του Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας στο Κρυονέρι. Η ρύθμιση αυτή βρίσκει σύμφωνους και τους δυο Προέδρους Δ. Χριστόπουλο και Τ. Μπάση, όπως δήλωσαν στη συνάντηση για την Πολιτική Προστασία που οργανώθηκε χθες Δευτέρα 27 Απριλίου στη Ροδόπολη ανάμεσα στους 7 Προέδρους και τα 4 Κλιμάκια, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Π. Τσούκα.