logo


Δύο συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σε διάστημα ακριβώς 15 ημερών. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου και, παρόλο που είχε 33 θέματα, ολοκληρώθηκε σε λίγα μόλις λεπτά και με παρόντες μόνο δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τις μειοψηφίες. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζετια για την Παρασκευή 17 Απριλίου, και πάλι στις 2 το μεσημέρι, με 18 θέματα- εκ των οποίων πέντε αφορούν σε απ’ ευθείας αναθέσεις- στην Ημερήσια Διάταξη.

Ειδικότερα: Για τον εκχιονισμό των δρόμων της πόλης τον περασμένο Δεκέμβριο και Φεβρουάριο, επειδή πολλά μηχανήματα του Δήμου βγήκαν εκτός λειτουργίας, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτών, κόστους- σύμφωνα με την εισήγηση- 18.500 ευρώ περίπου. Ενώ οι επισκευές φρετίων και αντλιοστασίων- σε Δροσιά, Άνοιξη και Διόνυσο- με απ’ ευθείας αναθέσεις, οφείλονται στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στο Δήμο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ο.ε. 2014 για την Επισκευή – Συντήρηση του Μηχανήματος Έργου ME 62344 μάρκας FODERIL στα Πλαίσια της Επείγουσας Απευθείας Ανάθεσης Συντήρησης Χωματουργικών Μηχανημάτων Έργου του ∆ήμου ∆ιονύσου (339/2014 ΑΟΕ).

ΘΕΜΑ 2ο: Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση Παροχής Υπηρεσίας Χωματουργικών Μηχανημάτων για Εκχιονισμό την Περίοδο 31.12.2014 – 8.1.2015 και 10 – 11.2.2015 στο ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Καθαρισμού Οικοπέδων και Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία».

ΘΕΜΑ 4ο: Απευθείας Ανάθεση Επισκευής Αντλητικού Συγκροτήματος και Σωληνουργικού ∆ικτύου στο Αντλιοστάσιο της Πλατείας Σεμέλης στη Ρέα της ∆ημοτικής Ενότητας ∆ροσιάς.

ΘΕΜΑ 5ο: Απευθείας Ανάθεση Επισκευής Αυτοματισμών και Αντλίας του Αντλιοστασίου της Οδού Ναυαρίνου στη ∆ημοτική Ενότητας Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 6ο: Απευθείας Ανάθεση Αντικατάστασης ∆οχείου ∆ιαστολής στο Φρεάτιο του Αντλιοστασίου της Οδού Μεθώνης στη ∆ημοτική Ενότητας ∆ιονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου: ο.ε 2015 για την «Προμήθεια Ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των Ν.Π.∆.∆ αυτού 2015-2016».

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση πρακτικού για την προμήθεια τροφίμων παντοπωλείου, νωπών οπωρολαχανικών & κρεάτων, αρτοποιείου, ειδών ατομικής υγιεινής και οικιακού καθαρισμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήμου ∆ιονύσου καθώς και για το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήμου ∆ιονύσου, Η ΕΣΤΙΑ» και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια Απολυμαντικού Μέσου Πόσιμου Νερού», συνολικού προϋπολογισμού 24.747,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή αποζημίωσης στον κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΡΙΓΟ ο οποίος υπέστη ζημιά στο αυτ/τό του.

ΘΕΜΑ 11ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της Χανιώτη Παναγιώτας (310,00) € και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 12ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής Πανοτόπουλου Παναγιώτη, ποσού (7.000,00) € και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης αμοιβής δικηγόρου, Ανδρέα Κ. Παπαρρηγόπουλου.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εγγραφή του ∆ήμου ως συνδρομητή στην Σ. Καραγιλάνης μον. ΕΠΕ.

ΘΕΜΑ 15ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για αποστολή αλληλογραφίας και δεμάτων μέσω μηχανήματος του ΕΛΤΑ. (Ειρήνη Τριανταφύλλου/Τριανταφυλλίδου).

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 16ο: Γνωμοδοτική Εισήγηση επί αιτήματος δημότη κας Αλίκης ΚΑΠΡΑΛΟΥ περί καταβολής αποζημίωσης ποσού 494,9 € [350+144,9] για ζημιές απο πτώση δένδρου επί της οικίας της.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 17ο: Οικονομική διαχείριση το μήνα ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2015.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεσης πίστωσης ύψους 2.804,40€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) για τη απόδοση αποζημίωσης που επέρχεται από την διάλυση της σύμβασης για την σύνταξη της μελέτης: «Μελέτη για την ανακατασκευή κτιρίου, περιβάλλοντος χώρου και ενεργειακή αναβάθμιση ∆ημοτικού Σχολείου ∆ροσιάς».