logo


Ενημερωτική συνάντηση για τη δράση «Let’s do it» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου την Τρίτη 17 Μαρτίου έπειτα από πρόσκληση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου. Σκοπός τής συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων για την εθελοντική δράση Let’s do it 2015 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου.

Το »Let’s do it» αποτελεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Σκοπός τής δράσης είναι μέσα σε μία ημέρα, με συντονισμό ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά, συντονισμού, χορηγιών καθώς και σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών δράσεων. Όλοι οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινοτήτων εξέφρασαν την πρόθεση να σχεδιάσουν και να διοργανώσουν δράσεις καθαρισμού και αναπλάσεων σε συνεργασία με τοπικές συλλογικότητες της Κοινότητάς τους. Αποφασίσθηκε να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στην εθελοντική εκστρατεία, η ενημέρωση όλων των Τοπικών Συμβούλων καθώς και η πρόσκληση σε Τοπικούς Συλλόγους, Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για συνάντηση προετοιμασίας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγγελική Πέππα, Δημήτρης Κωστάκης, Δημήτρης Ράικος και Παναγιώτης Τσούκας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου Μιχάλης Κασαπάκης, Διονύσου Τάσος Μπάσης, Δροσιάς Χρήστος Ποτίδης και Κρυονερίου Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος Ροδόπολης Παναγιώτης Σεϊντής και από το Γραφείο Εθελοντισμού η Σέβη Χόνδρου και η Ελευθερία Κυριακούλη.