logo


Συνέχεια στην προσωπική αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Ν. Πίλτση, δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Αμπαρτζίδης. Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη (31/3)  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση των τελών, ο τελευταίος είχε μιλήσει για αυτοκρατορικού ύφους παρέμβαση και προσωπική προβολή στο πλαίσιο πολιτικών φιλοδοξιών του κ. Πίλτση. Αυτές οι ευθείες βολές προκάλεσαν  από την επόμενη ημέρα πολλές αντιδράσεις και σχόλια, με αποτέλεσμα ο κ. Αμπαρτζίδης να επανέλθει με διευκρινίσεις στην ανάρτησή του:

5η Τακτική συνεδρίαση Δ.Σ Διονύσου -Διευκρινίσεις:

1. Η τοποθέτησή μου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσε αποκλειστικά και προσωπικά τον κύριο  Nektarios Piltsis, έτσι όπως ο ίδιος εκφράζει και αντιλαμβάνεται τον «ρόλο» του ως Πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Διονύσου(Ε.Ε.Σ.Δ) Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Δήμου Διονύσου.

Τιμώ και σέβομαι τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας και κατ’επέκταση τον θεσμικό ρόλο και την αποστολή του Συλλόγου και των μελών του. Συνομιλώ εξάλλου διαρκώς και έχω άριστες σχέσεις με αρκετούς επαγγελματίες της περιοχής μας, που κάποιοι εξ αυτών τυγχάνει να είναι και μέλη του Ε.Ε.Σ.Δ, αναγνωρίζοντας την σημασία και τον σκοπό του.

2. Το τεχνικό πρόβλημα στην καταγραφή της τοποθέτησής μου και οι παρεμβάσεις συναδέλφων κατά την διάρκεια αυτής, επέτρεψαν σε αρκετούς μη αυτήκοες-αυτόπτες μάρτυρες να θεωρήσουν πως η γνώμη που εξέφρασα αφορούσε τα τέλη και όσα ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Δ υποστήριξε στο εν λόγω Δ.Σ και στα social media για αυτό το φλέγον θέμα. Τουναντίον, ξεκαθαρίζω πως ουδεμία συσχέτιση υπήρξε επ’ αυτού και αποσαφηνίζω. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος ευρύτερα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας και οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση δυσχεραίνει την βιωσιμότητά τους, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχω εκφραστεί δημόσια για ένα μείγμα εξορθολογισμού δαπανών, κλιμακωτής φορολόγησης με  κοινωνικά κριτήρια και ισοδύναμα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής πολιτικής ευθύνης των επιχειρήσεων.

3. Εάν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Δ,  θεωρεί πως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκεί  αντιπολίτευση στην Διοίκηση του Δήμου με την διπλή του ιδιότητα,  ως Δημότης -Πρόεδρος, φρονώ πως αντίστοιχα ιδιαίτερα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και ως μέλος της Δημοτικής Αρχής και Πρόεδρος του Δ.Σ, διατηρώ εξίσου το ίδιο ατομικό δικαίωμα να σχολιάσω με πολιτικούς όρους, απόψεις και στάσεις για τα δημοτικά δρώμενα.

Όταν κρίνεις και μάλιστα -με υστεροβουλία και με ιδιοτέλεια –  κάνοντας στείρα αντιπολίτευση στην εκάστοτε Διοίκηση ενός Δήμου για προσωπική προβολή και αυταρέσκεια, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να γίνεις και ο ίδιος κρινόμενος. Μια από τις αρχές της Δημοκρατίας.

Όταν ευαγγελίζεσαι την ειλικρίνεια και την ευθύτητα προς τους Δημότες, πάνω από όλα, πρέπει να είσαι ο ίδιος ξεκάθαρος για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις σου.

Έπεται συνέχεια…