logo


Έργο ξαναπαιγμένο, αλλά με άλλους πρωταγωνιστές, θύμιζε αυτό που εξελίχθηκε χτες Τρίτη 18 Νοεμβρίου στη (ματαιωμένη) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου: Η έλλειψη απαρτίας στήθηκε τεχνητά, η συνεδρίαση ματαιώθηκε και σήμερα Τετάρτη 19/11 στις 11 το πρωί συγκαλείται κατεπείγουσα Οικονομική Επιτροπή για να συζητήσει δυο θέματα που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε τους συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας ούτε- πολύ περισσότερο αυτούς της Διοίκησης- να προσέλθουν στα καθήκοντά τους.

Ειδικότερα η Οικονομική Επιτροπή δεν συνεδρίασε χθες γιατί:

– Απουσίαζε, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, εκπρόσωπος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, μετά από καταγγελία της παράταξης επειδή οι συνεδριάσεις γίνονται πρωινές ώρες, άρα απαγορευτικές για όσους δημοτικούς συμβούλους εργάζονται

– Απουσίαζαν επίσης τρία από τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν στη Δημοτική Αρχή: Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ. Μαγγίνα σε εδώ και μέρες προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Θ. Στάικος που ήταν μάρτυρας σε δίκη και ο Δ. Αλεξανδρής εκτός Αθηνών για επαγγελματική υποχρέωση. Και από τους αναπληρωματικούς τους, που κανονικά έπρεπε να παρίστανται εγκαίρως ειδοποιημένοι, προσήλθε μόνο η Ε. Καγιαλή. Παρόντες, έτσι, από πλευράς Διοίκησης, πλην της κ. Καγιαλή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, και οι Δ. Κωστάκης και Σ. Ντούντα.

– Βλέποντας τα παραπάνω οι Γ. Καλαφατέλης και Κ. Κοντάκης από τη μείζονα μειοψηφία, προσήλθαν μεν στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου, όχι όμως και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής, στερώντας την απαρτία και πληρώνοντας τη νυν Δημοτική Αρχή με το ίδιο ακριβώς νόμισμα: Όταν οι ίδιοι ασκούσαν τη Διοίκηση του Δήμου, δεν ήταν λίγες οι φορές που σε συλλογικά όργανα, με τον ίδιο τεχνητό τρόπο, δεν επιτυγχανόταν απαρτία και ματαιώνονταν συνεδριάσεις.

Ενδιαφέρον συνεπώς θα έχει η σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ιδιαιτέρως αν επαναληφθούν δηλώσεις στελεχών της Διοίκησης που χθες παραδέχονταν «εμείς φταίμε που συνεδρίαση δεν έγινε».

Για την ιστορία, τέλος, να σημειωθεί πως τα δυο άκρως επείγοντα θέματα είναι η προμήθεια ειδών παντοπωλείου και οπωρολαχανικών για τους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και η συντήρηση των μηχανημάτων του Δήμου ενόψει του χειμώνα.