logo


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός εφηβικού διηγήματος, που απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, είτε κατοίκους του Δήμου Διονύσου είτε φοιτούντες σε σχολεία που βρίσκονται στα όριά του.

Τριάντα έφηβοι έγραψαν και παρέδωσαν στους Διευθυντές των σχολείων τα πονήματα τους- τέσσερα, μάλιστα, από αυτά είναι γραμμένα στα αγγλικά!- με ελεύθερο θέμα και μέχρι 3000 λέξεις, και αναμένουν την αξιολόγησή τους από την 5μελή κριτική Επιτροπή που αποτελείται από τους: Αρ. Καράμπελα (εκ μέρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου), Λ. Σακελλίου (καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πρόεδρο του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας), Ιφ. Μαστρογιάννη (φιλόλογο), Άρ. Γαβριηλίδη (συγγραφέα) και Αντ. Αμπαρτζίδη (ποιητή).

Οι παραπάνω επεξεργάστηκαν επί ένα μήνα τα διηγήματα των παιδιών- χωρίς ονόματα, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας- και τη Δευτέρα 1 Μαΐου θα συνεδριάσουν στο Πολιτιστικό της Άνοιξης, για να τα βαθμολογήσουν και να αναδείξουν τα καλύτερα.

Επόμενο βήμα η έκδοση των 7, ή και περισσότερων, καλύτερων διηγημάτων σε 300 αντίτυπα, που θα περιέχουν- εν είδει εισαγωγής- αντίστοιχες ζωγραφικές δημιουργίες από ομάδα παιδιών του Γυμνασίου της Άνοιξης, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί εύφημος μνεία.

Η ιδέα για το διαγωνισμό του εφηβικού διηγήματος ανήκει στον τοπικό σύμβουλο, και επί χρόνια θεατράνθρωπο της πόλης, Γ. Κομνηνάκη, και από πέρυσι έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Ο ίδιος ετοιμάζει πρόταση για την παρουσίαση του βιβλίου με τα καλύτερα διηγήματα σε ειδική εκδήλωση, συνοδεία τοπικού εφηβικού μουσικού συγκροτήματος, και παράλληλα εύχεται ο διαγωνισμός εφηβικού διηγήματος να γίνει θεσμός για την πόλη, ανοίγοντας στο μέλλον και στους ενήλικες.