logo


Με έξι θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 8.30 το πρωί η πρώτη για το 2023 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

Ανάμεσά τους:

*Η άσκηση ή μη έφεσης σε υπόθεση εργαζόμενων που διεκδικούν την απόδοση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Πιο συγκεκριμένα, 115 εργαζόμενοι του Δήμου Διονύσου υπέβαλαν το 2021 αγωγή- και δικαιώθηκαν εν μέρει από το Δικαστήριο- διεκδικώντας την απόδοση σε χρήμα των ΜΑΠ που δεν τους είχαν δοθεί για το 2019 και το 2020. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή όχι, αφού η υπηρεσία διευκρινίσει την ορθότητα των διεκδικούμενων ποσών, καθώς και τα επιμέρους ΜΑΠ που οφείλονται στους εργαζόμενους ανάλογα με την ειδικότητά τους.

*Ο ίδιος νομικός σύμβουλος είναι και αντίδικος του Δήμου, έχοντας καταθέσει δυο αγωγές – και άλλες τέσσερις στο πρόσφατο παρελθόν- και διεκδικώντας αποζημιώσεις για διάφορους λόγους. Στην υπόθεση αυτή η εκπροσώπηση του Δήμου στα Δικαστήρια προτείνεται να γίνει από τον Γ. Μπάμπαλο, δικηγόρο και ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου.

*Ανακηρύσσονται οι προσωρινοί ανάδοχοι για τον ανοιχτό διαγωνισμό που αφορά στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση βιοαποβλήτων. Και ενώ υπήρξε ενδιαφέρον για την προμήθεια απορριμματοφόρων και κλαδοφάγου, εντούτοις για την προμήθεια φορτηγού με γερανό και αρπάγη δεν υπέβαλε προσφορά κανείς ενδιαφερόμενος, κι έτσι ο διαγωνισμός ως προς το εν λόγω τμήμα κηρύσσεται άγονος και θα επαναπροκηρυχθεί.

*Τρίτη παράταση, μέχρι τις 8 Απριλίου 2023, ζητεί ο ανάδοχος που εκπονεί τη μελέτη πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων του Δήμου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως έχουν εκπονηθεί οι φάκελοι σχεδίων για όλα τα σχολεία, ενώ έχουν εγκριθεί μελέτες πυροπροστασίας για 11 σχολικές μονάδες.

*Παράταση τριών μηνών, μέχρι το τέλος Μαρτίου, και υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς, προτείνει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης. Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, η τελική δαπάνη των εργασιών του έργου ανέρχεται στο ποσό των 401.358,70€ παρουσιάζοντας σε σχέση με την αρχική σύμβαση των 278.500 ευρώ αύξηση, που οφείλεται σε αυξήσεις συμβατικών ποσοτήτων, σε νέες εργασίες που δεν είχαν προβλεφθεί στο αρχικό στάδιο εκτέλεσης του έργου, καθώς και στην πρόβλεψη δαπάνης αναθεώρησης που περιέχονται στη συμπληρωματική σύμβαση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Νο2 και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων [Υποέργο 2 της Πράξης Ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων Δήμου Διονύσου, κωδικός ΟΠΣ 5067642, συνολικού προϋπολογισμού 1.553.153,64 (Απόφαση Ένταξης: ΕΥΔ/ΕΠ ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ4694/11-5-2021)].

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας παράδοσης της μελέτης: «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισμού 122.000,00€ (πλέον ΦΠΑ).

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε., σύναψης 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και παράτασης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 5ο: Ενημέρωση για έκδοση – λήψη ΑΟΕ για άσκηση έφεσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή Γνωμοδοτικής παροχής.