logo


Δώδεκα τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση πρωτοκόλλου για την παραλαβή της υπηρεσίας πιστοποίησης ποιότητας και διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου, που υπογράφεται, μεν, αλλά με επιφυλάξεις από τον υπηρεσιακό παράγοντα, που εντοπίζει ασάφειες, αναντιστοιχία τιμής- παραδοτέου, ενώ δεν αναφέρονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

*Με το ποσόν των 243.969 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος από το ΥΠΕΣ για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών του, λόγω της επιβάρυνσης του Προϋπολογισμού από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Το ποσόν αυτό αποτελεί τμήμα των συνολικά 90 εκατομμυρίων ευρώ που με απόφαση του Υπουργείου στις 30 Ιουνίου,  σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, δίδονται στους Δήμους της χώρας ως έκτακτη χρηματοδότηση “για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης”.

*Σε μια ακόμη διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προχωρεί η Δημοτική Αρχή, αυτή τη φορά για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου της αποχέτευσης στην Άνοιξη, και ειδικότερα στις περιοχές Αγ. Παρασκευή, Φασίδερι και Άγ. Άγγελοι. Όπως έχει ήδη καταγραφεί στο παρελθόν από την Οδό Διονύσου, για το εν λόγω έργο είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, με τη συμμετοχή 8 εταιρειών, από τις οποίες προσωρινός μειοδότης με ποσοστό έκπτωσης 50% είχε αναδειχθεί η ΤΕΚΑΛ. Αν και είχε έρθει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή σύμβασης, η εταιρεία- παρά τη σχετική πρόσκληση του Δήμου- δεν ανανέωσε την προσφορά και την εγγυητική επιστολή της, ενώ παράλληλα αναπάντητη έμεινε και η αντίστοιχη πρόσκληση προς το δεύτερο μειοδότη, την εταιρεία ΕΡΓΟΡΟΗ. Οι λόγοι αυτής της υπαναχώρησης (σ.σ. αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της αποχέτευσης στην πόλη) οφείλονται στις υπέρογκες ανατιμήσεις υλικών για τα έργα αυτού του είδους, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι να κρίνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Έτσι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, και προκειμένου να μην επανεκκινήσει από το μηδέν η όλη διαδικασία με προκήρυξη νέου διαγωνισμού, η Διοίκηση του Δήμου, σε συνεννόηση με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ που χρηματοδοτεί το έργο, επέλεξε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση- να κληθούν δηλαδή εταιρείες και να υποβάλουν προσφορές, ώστε η αποχέτευση στην Άνοιξη να μπορέσει να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Η ματαίωση του διαγωνισμού και η έγκριση για την προσφυγή στην εναλλακτική διαδικασία είχαν συζητηθεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον περασμένο Φεβρουάριο, με τους εκπροσώπους των μειοψηφιών τότε να διαμαρτύρονται για αιφνιδιασμό, μια που η σχετική εισήγηση τους είχε σταλεί την τελευταία στιγμή. Αύριο η Επιτροπή καλείται να εγκρίνει τους όρους πρόσκλησης αλλά και τους πέντε οικονομικούς φορείς οι οποίοι θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ για την ολοκλήρωσή του θα απαιτηθεί η κατασκευή 4 αντλιοστασίων, 850 συνδέσεων των παρόδιων ιδιοκτησιών, καθώς και αγωγών σε μήκος  15 χιλιομέτρων, με συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου τα δυο χρόνια.

*Εννέα ημέρες, από 1-9 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσουν φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις- θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα- για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2022, που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του παλιού Σταθμού του τρένου στην Κοινότητα Διονύσου και θα στοιχίσουν σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, κοντά 62.000 ευρώ.  Ανάμεσα στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις είναι οι συναυλίες των Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Μητσιά, Λ. Αλκαίου, ΟΝΙRΑΜΑ και Π. Μουζουράκη, δυο θεατρικές παραστάσεις, η μια παιδική, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια, καθώς και η συνδιοργάνωση μουσικοχορευτικής παράστασης, με τον τίτλο “Αλλοτινές πατρίδες”, με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης, που θα κλείσει και τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ.

*Όσο για το 12ο και τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, για τον προγραμματισμό πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, ουδεμία εισήγηση εμφανίζεται ακόμη, πιθανολογείται όμως πως αφορά στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην προχωρούν οι Δήμοι σε συμβάσεις με εταιρείες που μισθώνουν τις υπηρεσίες προσωπικού. Αντ’ αυτού το Συνέδριο προκρίνει την απ’ ευθείας πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού μέσω διαγωνισμού, και με την προϋπόθεση να καλύπτεται η μισθοδοσία του κατά 60% από τις συνδρομές των ωφελούμενων, όπως ακριβώς αποφασίστηκε προ ημερών από το Δημοτικό Συμβούλιο για τους καθηγητές στη Μουσική Σχολή.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Νικόλαος Μαντάς και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Νο3 Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την υπηρεσίες διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2015 & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΤΑ ΕΛΟΤ 1429:2008.

ΘΕΜΑ 4ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΘΕΜΑ 5ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή «Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση των όρων της πρόσκλησης της διαδικασίας με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2 Α του Ν. 4412/2016 για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙΔΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ Δ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ» (κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5008942) και των Οικονομικών Φορέων στους οποίους θα σταλεί.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Έκθεση πεπραγμένων και απολογισμός διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Διονύσου περιόδου 01/01/2022 – 30/06/2022.

ΘΕΜΑ 8ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2022”.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής Τελών Κυκλοφορίας Μηχανημάτων Έργου του Δήμου Διονύσου για το Έτος 2022.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων Διακήρυξης για την «Προμήθεια Οικοδομικών Υλικών και Χρωμάτων».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την παροχή υπηρεσιών με κάλυψη της δαπάνης υπό την μορφή αντιτίμου, έτους 2022.