logo


Τουλάχιστον 500 στρέμματα αδόμητων εκτάσεων μέσα στην πόλη αναμένεται να έχουν καθαρισθεί μέχρι τέλος Ιουλίου, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου (και) Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλη στην Οδό Διονύσου. Οι ιδιοκτήτες έχουν ειδοποιηθεί με επιστολή, έχουν αδιαφορήσει για τις υποχρεώσεις τους, σχετική υπενθύμιση έχει θυροκολληθεί στην οικεία Κοινότητα αλλά και στην περίφραξη των οικοπέδων, και πλέον ο Δήμος με μηχανήματά του προχωρεί στον καθαρισμό  τους αλλά και στην επιβολή χρέωσης και προστίμου.

Χαρακτηριστική είναι συστάδα οικοπέδων στη Ρέα Δροσιάς, κάτω ακριβώς από το βουνό και το περιαστικό δάσος: οικόπεδα στη σειρά ακαθάριστα, σε κατάσταση ζούγκλας, με τις ειδοποιήσεις στα σύρματα και τους ιδιοκτήτες σταθερά ασυνεπείς. Ήδη συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν ιδιοκτησίες στον Άγ. Στέφανο, τη Δροσιά, το Κρυονέρι και μέχρι χθες, Τρίτη 28 Ιουνίου, το βράδυ αναμενόταν να έχουν φτάσει στα σύνορα Ροδόπολης- Διονύσου, προς το Διονυσοβούνι.

 O ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε, αδιαφόρησε και το οικόπεδο καθαρίσθηκε από το Δήμο. Σειρά έχει η χρέωση και το πρόστιμο.

Είναι, πάντως, γεγονός, πως από πέρυσι έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ιδιοκτητών αδόμητων οικοπέδων (σ.σ. χιλιάδων στα όρια του Δήμου Διονύσου), οι οποίοι καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους, “θες με το φόβο της φωτιάς, θες με τα πρόστιμα που μπήκαν. Μιλώντας μάλιστα με τον Πρόεδρο του Αγ. Στεφάνου, τον κ. Μπαμπανίκα, μου είπε πως μέχρι πέρυσι το 80% των οικοπέδων στην Κοινότητα παρέμενε ακαθάριστο. Φέτος το ποσοστό αυτό  έχει αντιστραφεί- το 80% των οικοπέδων έχουν καθαριστεί! Πέντε χρόνια να συνεχιστεί αυτή η τακτική, να καταλάβει ο κόσμος πως είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει διαφορετικά θα πληρώνει, θα έχουμε μεγάλη διαφορά στην πυροπροστασία”, διαπιστώνει ο κ. Κόκκαλης.

Εντωμεταξύ, ακόμη 140.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και θα περάσουν για αποδοχή και από την Οικονομική Επιτροπή, τα οποία θα διατεθούν για τον καθαρισμό εκτάσεων στη μείξη αστικού και περιαστικού πρασίνου, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο. Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης στη χθεσινή (28/6) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσου, στην οποία εξακολουθούν για πέμπτη συνεχή φορά να απουσιάζουν μέλη της μείζονος, που συμμετέχει με δυο δημοτικούς συμβούλους, ενώ μοναδικός εκπρόσωπος των παρατάξεων της μειοψηφίας ήταν και χθες ο Κ. Κουριδάκης, επικεφαλής του Εύπολι.