logo


Πλούσιος σε εκδηλώσεις ο Μάιος αλλά και ο Ιούνιος για τη Χορωδία του Διονύσου ΣΕΜΕΛΗ: Με ταξίδι στη Ρουμανία, προσκλήσεις για επίσκεψη στη Γαλλία και την Ιταλία, συμμετοχή σε χορωδιακά Φεστιβάλ αλλά και στα Μικρά ΔΙΟΝΥΣΙΑ, η Χορωδία ήδη ζει ένα πολύ ενδιαφέρον καλοκαίρι.

Αναλυτικότερα:

*Με τη διαμεσολάβηση της εκπροσώπου της Unesco  στην Ελλάδα, η AssociateCulturalCozaleMILLENIUM, εδρεύουσα στο  Δήμο  Slatina της Ρουμανίας, προσκάλεσε τη Χορωδία Διονύσου ΣΕΜΕΛΗ στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών προς τιμήν του Ρουμάνου συνθέτη GheorgheCucu στις 2-4 Μαΐου 2014.

Η Χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της  Μ. Λεγάκη εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και τον ιδιαίτερο τόπο μας, το Διόνυσο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα τριάντα λεπτών που περιελάμβανε ελληνικά χορωδιακά τραγούδια γνωστών Ελλήνων μουσικοσυνθετών: Σ. Ξαρχάκου, Η. Ανδριόπουλου- Μ. Μπουρμπούλη, Μ Θεοδωράκη, Σ. Κουγιουμτζή, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Χατζηνάσιου και το «Μήλο μου Κόκκινο» παραδοσιακό Ανατολικής Μακεδονίας.

Στο Φεστιβάλ, όπου συμμετείχαν δέκα Χορωδίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, η Σεμέλη καταχειροκροτήθηκε και δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια από το κοινό, τις συνάδελφες Χορωδίες και τους ιθύνοντες  του Φεστιβάλ.

Η εκπρόσωπος της Unesco, ο μαέστρος, η μεταφράστρια και η Πρόεδρος της Χορωδίας προσκλήθηκαν από την τοπική τηλεόραση για τηλεοπτική συνέντευξη, κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία να γίνει αναφορά στην αρχαία ιστορία της πόλης του Διονύσου, του αρχαίου Βωμού, όπως επίσης και στην προέλευση του ονόματος της Χορωδίας «Σεμέλη» ως μητέρας του θεού Διόνυσου.

Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου παραμένει πάντα η διάδοση  της χορωδιακής ιδέας και μουσικής, όπως επίσης η δημιουργία ευκαιριών για πολιτιστικές ανταλλαγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις 4 Μαΐου οι χορωδοί της Σεμέλης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου των Χορωδιών Ρουμανίας και παρουσίασαν το ρεπερτόριό τους στον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής χώρο του ConcertHall Τεχνών, όπου αντηλλάγησαν και αναμνηστικά δώρα χαρακτηριστικά των δυο χωρών.

*Η ΣΕΜΕΛΗ δέχθηκε επίσης προσκλήσεις για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στη Nantes της Γαλλίας και το Chieti  της Ιταλίας, καθώς και για το Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Χορωδιών στη Χαλκίδα, όπως επίσης προσκλήσεις για τη Βουλγαρία και την Κύπρο αλλά και για την προσεχή εκδήλωση του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ τον Οκτώβριο του 2014

*Στις 31 Μαΐου η Χορωδία θα συμμετάσχει στο Χορωδιακό Φεστιβάλ στη Ν. Μάκρη

*Στις 15 Ιουνίου ακόμη μια συμμετοχή στο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Δημοτικής Χορωδίας Διονύσου

*Ενώ στις 29 Ιουνίου η ΣΕΜΕΛΗ στο πλαίσιο των Μικρών ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ  και μαζί με τη Δημοτική Χορωδία Διονύσου θα παρουσιάσει συναυλία με μουσικό πρόγραμμα στον παλιό Σταθμό του τρένου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας ΣΕΜΕΛΗ εύχεται στους δημότες Καλό Καλοκαίρι!

Η Πρόεδρος  Έμιλυ Αθανασιάδου

Ο Γραμματέας Γιάννης Βερβέρης