logo


Στις 9 το πρωί αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 13 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η έγκριση της δαπάνης 40.600 ευρώ για την αποκατάσταση της βλάβης που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη γεώτρηση του Ιππικού Ομίλου στη Σταμάτα, τη  μεγαλύτερη από τις τρεις στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Ιουλίου παρουσιάστηκε βλάβη στο αντλιοστάσιο γεώτρησης του Ιππικού Ομίλου Σταμάτα από την οποία υδροδοτείται με πόσιμο νερό η Κοινότητα, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα της περιοχής να μείνει χωρίς υδροδότηση. Ο Δήμος απευθύνθηκε στον εργολάβο ενεργής σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευών στις εγκαταστάσεις αντλιοστασίων και δεξαμενών νερού. Ο τελευταίος δήλωσε αδυναμία ανταπόκρισης μια που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και προσκόμισε σχετικό πιστοποιητικό νοσηλείας. Έτσι, στις 12 Ιουλίου σχετικό έγγραφο με την πιστοποίηση της βλάβης συντάσσεται από το Τμήμα Ύδρευσης, ενώ στις 23 Ιουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μ. Τσιλιγκίρης αποφασίζει την “Άμεση και Επείγουσα Ανάγκη Αποκατάστασης Βλάβης Αντλητικού Συγκροτήματος Γεώτρησης Ιππικού Ομίλου και Αποκατάστασης Υδροδότησης Δημοτικής Ενότητας Σταμάτας”. Παράλληλα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος εκπονεί μελέτη με στόχο την άμεση αποκατάσταση της βλάβης και της υδροδότησης, μέσω της ανάθεσης σε φορείς- σ.σ. πολλούς, μια που η βλάβη είχε πολλές παραμέτρους- των σχετικών εργασιών και της προμήθειας υλικών, συνολικού προϋπολογισμού 42.000 ευρώ περίπου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται πέντε εργολάβοι- ανάμεσά τους και ο προκάτοχος του σημερινού εργολάβου, που γνωρίζει το δίκτυο και τις ιδιαιτερότητές του- να δώσουν τις προσφορές τους και το τελικό ποσόν διαμορφώνεται στις 40.600 ευρώ.

Ευτυχώς στις 27 Ιουλίου, οπότε και ξέσπασε η πρώτη καταστροφική πυρκαγιά στο Δήμο Διονύσου, ξεκινώντας μάλιστα από τη Σταμάτα, το αντλιοστάσιο είχε ήδη επισκευασθεί ενώ για να διασφαλισθεί η λειτουργία του σε περίπτωση φωτιάς είχε ήδη τοποθετηθεί γεννήτρια.

*Η έγκριση για τη δωρεά κατασκευής και πιστοποίησης της Παιδικής Χαράς στο προαύλιο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου της Άνοιξης εκ μέρους της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ του εφοπλιστή και μεγάλου ευεργέτη της πόλης Θ. Μαρτίνου.

*Και, τέλος, η εκτέλεση πρόσθετων εργασιών στο πλαίσιο του έργου της αποχέτευσης, όπως κατασκευές φρεατίων, εκσκαφές, επιχωματώσεις, εγκιβωτισμοί, αντιστηρίξεις και φορτοεκφορτώσεις, εκτιμώμενης δαπάνης 64.000 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, για τις πρόσθετες αυτές εργασίες, που προέκυψαν επειδή εξ αρχής εκ μέρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ υπήρξε υποεκτίμηση της φύσης του εδάφους και των ποσοτήτων, συντάχθηκε συμπληρωματική σύμβαση και Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών που αν και εγκρίθηκαν από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, απορρίφθηκαν από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Η απόρριψη αυτή, μαζί και η μη πληρωμή δυο λογαριασμών, οδήγησαν τον ΑΚΤΟΡΑ να σταματήσει τις εργασίες στην αποχέτευση εδώ και 6 περίπου μήνες, ενώ έστειλε και ειδική δήλωση διακοπής εργασιών προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θεωρώντας την μάλιστα ως νόμιμη όχληση για την αποζημίωσή του λόγω θετικών ζημιών που έχει υποστεί από τη διακοπή αυτή. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απέρριψε, με τη σειρά της, τη δήλωση αυτή και συνέταξε μελέτη καταγράφοντας αναλυτικά τις πρόσθετες εργασίες που μπορεί και οφείλει να εκτελέσει άμεσα ο ανάδοχος, ακόμη και αν δεν έχουν εγκριθεί η συμπληρωματική σύμβαση και ο Πίνακας. Τις εργασίες αυτές θεωρεί απαραίτητες, μια που περιλαμβάνουν τη σύνδεση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης της Σταμάτας με το πρωτεύον, καθώς και τη σύνδεση τμήματος του δευτερεύοντος δικτύου στην Κοινότητα Διονύσου με το πρωτεύον. Οι συνδέσεις αυτές θα καταστήσουν λειτουργικό μεγάλο κομμάτι του δικτύου αποχέτευσης στο Διόνυσο και ολόκληρο το δίκτυο στη Σταμάτα και θα θέσουν σε λειτουργία τις ιδιωτικές συνδέσεις των οικιών. Και επειδή όλα συνδέονται, οι παραπάνω εργασίες έχουν αντίκτυπο και στο μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων, του οποίου έχει γίνει δημοπράτηση και επίκειται η συμβασιοποίηση: Όσο δεν τελειώνουν οι εργασίες στο δίκτυο της αποχέτευσης, τόσο θα καθυστερεί η αποκατάσταση στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της πόλης, μια που η Δημοτική Αρχή έχει κάνει σαφές πως οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινούν εκεί όπου ολοκληρώνεται η αποχέτευση, ώστε το οδόστρωμα να αποκαθίσταται μια και καλή.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΓΝΩΜΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ η οποία Υ∆ΡΟ∆ΟΤΕΙ τη ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Έτοιµου Σκυροδέµατος».

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθ. 30794/7-12-2020 (20SYMV0077787427 2020-12-7) σύµβασης για την «Προµήθεια Ασφάλτου οµάδα Α Ασφαλτόµιγµα ΑΣ 12,5», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. γ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηµατικού εντάλµατος προπληρωµής της υπαλλήλου του ∆ήµου Ιωακείµ Ελένης και έγκριση απόδοσης λογαριασµού.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθ. πρωτ. 6204/03.03.2021 σύµβασης για την «Υπηρεσία ασφάλισης οχηµάτων», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ , ΠΟΛ. & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την VITTOS FAMILY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.(28409)

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆οµών του ∆ήµου ∆ιονύσου.(28691)

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Ωδείου και της Παιδικής Χορωδίας του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς για την κατασκευή και πιστοποίηση νέας παιδικής χαράς στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης του ∆ήµου ∆ιονύσου µε την κάλυψη του κόστους εργασιών από την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση εκτέλεσης επειγουσών πρόσθετων εργασιών του έργου «∆ίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις ∆.Κ. Αγ. Στεφάνου, ∆ιονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταµάτας του ∆ήµου ∆ιονύσου» (κωδ. πράξης (ΟΠΣ): 5003809).

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & Α∆ΕΙΟ∆ΟΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς ξηράς τροφής, αντιπαρασιτικών φαρµάκων και εξοπλισµού, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς µετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.