logo


Διευθυντές σχολείων της πόλης μας, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, δάσκαλοι και καθηγητές, που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, βράβευσε χθες βράδυ, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου.

“Ήρωες” χαρακτήρισε τους εκπαιδευτικούς στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης: “Είναι αυτοί που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά μας και τα στηρίζουν κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Σήμερα, μετά και από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας Σπύρου Αρνή και μαζί με τα Προεδρεία των Σχολικών Επιτροπών, θα βραβεύσουμε για τη σπουδαία και πολύχρονη προσφορά τους τους Διευθυντές εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας, που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα”:

Ελένη Μουλού, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου με 20 χρόνια υπηρεσία στο Δήμο Διονύσου: “Υποχρέωσή μας να είμαστε στις επάλξεις. Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από αυτό που έλεγε η ψυχή μας, όλοι μας”, είπε η κ. Μουλού καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκομένους.

Γεράσιμος Παγανόπουλος, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου: “Στο πρόσωπό μας Δήμαρχε βραβεύεις κάθε απλό δάσκαλο που βρίσκεται μέσα στις τάξεις και προσφέρει στην Παιδεία σε δύσκολες συνθήκες και πέρυσι και φέτος. Ευχαριστούμε πολύ και καλή δύναμη”.

Γεωργία Γερμάνη, Διευθύντρια στο 1ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης

Παρασκευή Βαλακώστα, Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Αγ. Στεφάνου: “Ευχαριστώ πολύ για όλα, για όλη τη συνεργασία”.

Μαρία Καπέλα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Διονύσου: «Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη που παρείχε η Δημοτική Αρχή στο σχολείο κατά τα χρόνια της θητείας μου”.

Ιωάννης Μαγκανιώτης, Διευθυντής στο Λύκειο Διονύσου με 27 χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο Διονύσου και με φανατικό υποστηρικτή το μικρό εγγονό του!

Ελένη Κρεμμύδα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης: “Η νεολαία, τα παιδιά μας, είναι το μέλλον του τόπου. Και η εκπαίδευση τους, η παιδεία τους, είναι ευθύνη όλων. Νιώθω ικανοποίηση που υπηρέτησα σ’ αυτόν το χώρο. Και θέλω να πω πως τα όποια αποτελέσματα της λειτουργίας ενός σχολείου οφείλονται σε πολλούς παράγοντες- στους καθηγητές, στη Διεύθυνση, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και σίγουρα στο Δήμο. Και ευτυχήσαμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με όλους. Ευχαριστώ πολύ”.

Βραβεύθηκαν ακόμη οι Παντελής Μάχας (1ο Δημοτικό Άνοιξης), Ανδρέας Ρέτσης (Λύκειο Δροσιάς) και Βάσω Παπαϊωάννου (2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου), που όμως δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και τα βραβεία θα σταλούν στα σχολεία τους.

Με μήνυμά της αποχαιρετά τους συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Α. Τόκα:

Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες”. ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Αγαπητοί- επιτρέψτε μου να σας αποκαλέσω έτσι- συνεργάτες

Θα μείνετε βαθιά χαραγμένοι στη μνήμη των μαθητών της Πόλης μας, ως οι αγαπητοί δάσκαλοι- νηπιαγωγοί.

Ως Διευθυντές και Προϊστάμενες ενεργήσατε σαν εμψυχωτές και πολλαπλασιαστές κάθε συλλογικής προσπάθειας, προς όφελος των Σχολικών σας Μονάδων.

Άψογοι στη συνεργασία με δασκάλους, γονείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση των σχολείων σας.

Υποστηρικτικοί και πάντα διαθέσιμοι αναζητώντας λύσεις.

Το ΗΘΟΣ και οι ΑΞΙΕΣ που κουβαλάτε, και η ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία που σας χαρακτηρίζει, ήταν και θα είναι πάντα μια ΕΥΛΟΓΙΑ για όλους μας, αλλά και για εσάς στο νέο κύκλο της ζωής σας.

Είμαστε ευγνώμονες που σας είχαμε στα Σχολεία μας τόσα χρόνια.

Είναι πράγματι πολύ μεγάλη η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ γιατί η εκτίμηση όλων μας προς εσάς, είναι βαθιά́ και αληθινή: 

Παρασκευή, Αγγελική, Ελένη, Βάσω, Γιούλη, Παντελή, Γεράσιμε εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και έπειτα και τα συντάξιμα χρόνια σας να είναι τόσο δημιουργικά όσο και τα χρόνια υπηρεσίας σας.

Σας ευχαριστώ προσωπικά και από τη θέση του ΓΟΝΕΑ , Προέδρου Συλλόγου Γονέων, Προέδρου Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου, Μέλους Α Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρου Σχολικής Επιτροπής, για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και δεν σας κρύβω ότι θα μου λείψει η καθημερινή μας καλημέρα και ο μεσημεριανός μας χαιρετισμός στην πόρτα του Σχολείου.

Η Πρόεδρος

ΝΠΔΔ Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου

Τόκα Αλεξάνδρα

Εκτός από τους συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς, ο Δήμος Διονύσου βράβευσε χθες και τη συμπολίτισσα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, επί 15 χρόνια Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”: “Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή κάνουν θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού”, είπε η κ. Γαβριηλίδου στο σύντομο και συγκινητικό ευχαριστήριο μήνυμά της.