logo


Να παραμείνει στη θέση του το περίπτερο, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, αποφάσισε στη χθεσινή (28/5) συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, την πρώτη δια ζώσης μετά από τη δίμηνη καραντίνα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού για την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Εντούτοις, όσο ομόφωνη ήταν η εκτίμηση πως το περίπτερο, που παραμένει κενό το τελευταίο διάστημα, μετά από την αποβολή του ενοικαστή λόγω χρεών, πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, άλλο τόσο έντονος ήταν ο προβληματισμός των μελών του Συμβουλίου για τη βιωσιμότητά του.

Τόσο η Δ. Ιατρού όσο και η Κ. Τσάκωνα τόνιζαν πως το περίπτερο, χωρίς πρόσωπο στη Λεωφόρο Διονύσου, άρα “αόρατο” από τον κεντρικό δρόμο, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να επιβιώσει, με το δεδομένο μάλιστα πως το μίσθωμα, ειδικά στην προηγούμενη δημοπρασία, είχε ανεβεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αντιπαρέβαλαν μάλιστα το περίπτερο, επί της Λεωφόρου στο ύψος της Ρέας Δροσιάς, που λόγω θέσης εξυπηρετεί καταναλωτές τόσο κατοίκους της περιοχής όσο και εποχούμενους περαστικούς. Εν προκειμένω πάντως, η αλλαγή της θέσης προσκρούει στην έναρξη της διαπλάτυνσης της Λ. Διονύσου μέσα στους επόμενους μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης.

Ο ίδιος δήλωσε πως στη νέα δημοπρασία που ήδη ετοιμάζεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το ενοίκιο να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, όπως άλλωστε πρότειναν όλοι οι σύμβουλοι.

Εκτός από το χαμηλό ενοίκιο, η Π. Οικονομάκου, υπογραμμίζοντας πως το περίπτερο “ως το μόνο επιτρεπτό κατάστημα στην περιοχή” είναι σημαντικό σημείο επαφής των κατοίκων, κατέθεσε σειρά επιπλέον προτάσεων, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητά του:

*Το άτομο που θα το αναλάβει να έχει αγαστές σχέσεις με την τοπική κοινωνία και ει δυνατό να είναι μέλος της

*Να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πραγμάτων ορισμένες ημέρες και ώρες στις πιο απομακρυσμενες περιοχές της της Κοινότητας, όπως και στην Αναγέννηση

*Η δημοπράτησή του να γίνει με γνώμονα τη λειτουργία του για πολύ χρόνο και την ενσωμάτωσή του στη ζωή και τις ανάγκες των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, εδώ πως έχει ήδη ληφθεί απόφαση τόσο από το Τοπικό Συμβούλιο όσο και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την ίδρυση ακόμη ενός περίπτερου στην Κοινότητα Διονύσου, και συγκεκριμένα στην Αναγέννηση.