logo


Στις 10 το πρωί της Τρίτης 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, με τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη της, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 8 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η απ’ ευθείας ανάθεση της αποκατάστασης βλαβών δικτύου ύδρευσης και καταγραφής ενδείξεων στους 20.000 περίπου υδρομετρητές της πόλης, τρεις φορές το χρόνο, ύψους συνολικά 114.000 ευρώ. Η ανάθεση προτείνεται να γίνει σε δυο εργολάβους, με τον ενδεικτικό προϋπολογισμό για την πρώτη περίπτωση, της αποκατάστασης βλαβών, να ανέρχεται σε 89.280 ευρώ, και στη δεύτερη περίπτωση, της καταμέτρησης της κατανάλωσης, σε 24.738 ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της υπηρεσίας, αλλά και την εισήγηση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, η ανάγκη για την απ’ ευθείας ανάθεση προκύπτει και επιβάλλεται από την έλλειψη προσωπικού. Ειδικά με τις παρούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζεται στην εισήγηση, “είναι εκ των ων ουκ άνευ η απρόσκοπτη λειτουργία της ύδρευσης και της παροχής νερού στους δημότες, κάτι το οποίο όμως στη βάση όσων αναλυτικά αναφέρθηκαν δεν μπορεί πλέον να εξασφαλιστεί με τα ίδια μέσα (προσωπικό) του Δήμου”. Αξίζει εδώ να τονισθεί πως το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί αλλεπάλληλες βλάβες του δικτύου ύδρευσης σε όλο το εύρος της πόλης, με τον Άγ. Στέφανο μόνο  να “μετράει” δέκα διακοπές υδροδότησης μέσα σε 12 μήνες, όπως κατήγγειλε πρόσφατα στην Οδό Διονύσου ο κάτοικος της περιοχής και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου Τ. Παντελόγλου.

Εξάλλου, ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, δασικών περιοχών και οικοπέδων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινάει την 1 Μαϊου. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται σε 160.000 ευρώ περίπου, με δικαίωμα προαίρεσης- δηλαδή επέκτασης της σύμβασης- ύψους 80.000 ευρώ, συνολικά 240.000 ευρώ, για τη διετία 2020-2021.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος συνοπτικού διαγωνισμού και ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για την ανάθεση «Υπηρεσίας Κλαδέματος και Κοπής Υψηλών- Επικινδύνων ∆έντρων».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος συνοπτικού διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδότη για την «Προμήθεια Οικοδομικών Υλικών & Χρωμάτων».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού για την παράταση σύμβασης για την “Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του ∆ήμου ∆ιονύσου – ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ”.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Εξειδίκευση ∆απάνης για την Υπηρεσία Φύλαξης Γεννήτριας, λόγω κλοπής του υποσταθμού στο Αντλιοστάσιο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για αποκατάσταση ζημιάς που προκλήθηκε σε δίκτυο του ∆Ε∆∆ΗΕ στην οδό Ουρανίας στην ∆Ε ∆ιονύσου και οικονομική συμμετοχή για νέες παροχές.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων, ∆ασικών Περιοχών και Οικοπέδων για Πυροπροστασία Ετών 2020 -2021».

ΘΕΜΑ 7ο: Επείγουσα Προμήθεια Υπηρεσίας Αποκατάστασης Βλαβών ∆ικτύου Ύδρευσης και Καταγραφής Ενδείξεων Υδρομετρητών Καταναλωτών Ύδατος του ∆ήμου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ∆ΙΑΚΛΑ∆ΩΣΕΩΝ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Υ∆ΑΤΩΝ ∆.Κ. ∆ΡΟΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017».