logo


Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης στους καταναλωτές νερού του Δήμου Διονύσου. Αυτό δήλωσε ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός σε σχετικό ερώτημα της Οδού Διονύσου, συμπληρώνοντας πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από τις Υπηρεσίες και τη Δημοτική Αρχή, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην αποστολή των λογαριασμών και στην είσπραξη των σχετικών εσόδων στην πλέον ανταποδοτική υπηρεσία του Δήμου. Υπενθυμίζεται πως οι λογαριασμοί για την κατανάλωση νερού έχουν να εμφανιστούν στα γραμματοκιβώτιά μας εδώ και δυο τουλάχιστον τετράμηνα, δημιουργώντας στην αρχή απορία και εν συνεχεία ανησυχία σε χιλάδες καταναλωτές, που πλέον φοβούνται πως θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, και μάλιστα μαζεμένα. Ήδη έχουν καθυστερήσει το Γ’ τετράμηνο του 2018 και το πρώτο τετράμηνο του 2019, ενώ μόλις ξεκίνησαν οι μετρήσεις στους υδρομετρητές για το Β’ τετράμηνο.

Πιο συγκεκριμένα:

Όπως είναι γνωστό, εδώ και 8 μήνες, δηλαδή επί δυο τετράμηνα, λογαριασμοί ύδρευσης δεν έχουν σταλεί σε κανένα ακίνητο του Δήμου Διονύσου. Το πρόβλημα είχε ήδη εντοπιστεί και αναφερθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο το περασμένο διάστημα, και αποδόθηκε στη λήξη της σύμβασης με τον προμηθευτή που κάνει την εμφακέλωση των λογαριασμών και στη μη έγκαιρη ανανέωσή της.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η εν λόγω σύμβαση, που είχε συναφθεί με τα ΕΛΤΑ και αφορούσε στην εμφακέλωση και την αποστολή των λογαριασμών, είχε λήξει από πέρυσι, μόλις εστάλησαν οι λογαριασμοί του Β’ τετραμήνου του 2018.

Έκτοτε, σημειώθηκε μια ανεξήγητη καθυστέρηση μηνών στη δρομολόγηση της διαδικασίας ώστε να συναφθεί νέα σύμβαση, ώσπου τον περασμένο Απρίλιο 2019 προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την εμφακέλωση και αποστολή, με προϋπολογισμό λίγο παραπάνω από 82.000 ευρώ για δυο χρόνια. Στο διαγωνισμό, που αφορούσε ξεχωριστά στην εμφακέλωση και στην αποστολή, συμμετείχαν 5 ενδιαφερόμενοι, αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι αλλά νέα εμπλοκή σημειώθηκε με προδικαστικές προσφυγές, από μη επιλεγέντες υποψηφίους.

Επόμενο στάδιο είναι η ακροαματική διαδικασία για την προσφυγή μιας από τις εταιρείες εταιρείας που απορρίφθηκαν κατά του Δήμου Διονύσου και της ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικού Ελέγχου, η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, μεταθέτοντας χρονικά ακόμη περισσότερο την οριστική λύση του προβλήματος με τους λογαριασμούς.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να συνεχίσει επί μήνες η καθυστέρηση, ο νέος Αντιδήμαρχος έδωσε σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου εντολή στις Υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στα ΕΛΤΑ, στον παλιό δηλαδή ανάδοχο, “που όσο διήρκεσε η σύμβαση, εκτελούσε τα καθήκοντά του με αξιοπιστία”, συμπληρώνει ο κ. Τσουδερός, που τοποθετεί την έναρξη αποστολής των δυο πρώτων λογαριασμών στις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Όσον αφορά, τέλος, στον τρόπο πληρωμής, ο Αντιδήμαρχος υπογραμμίζει πως οι καθυστερούμενοι λογαριασμοί θα αποσταλούν χωριστά, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση αλλαγής τιμαριθμικής κλίμακας, και σε απόσταση διμήνου ο ένας από τον άλλο, για να διευκολυνθούν κατά το δυνατόν οι καταναλωτές στην αποπληρωμή τους.