logo


Παλιοί και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολούθησαν σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου την πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Εκτός από τους Γ. Ζυγούνα και Σπ. Σπηλιώτη της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, που αυτά τα 5 χρόνια παρίσταντο σχεδόν ανελλιπώς στις εν λόγω συνεδριάσεις, σήμερα το παρών έδωσαν ο Γ. Φωτάκης και η Σ. Κατσίγιαννη, που εξελέγησαν με τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο, ο Στ. Δημητριάδης, νεοεκλεγείς με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, καθώς και ο Α. Κατσιακίδης, υποψήφιος με την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου. 

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, που είχε 23 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, η αναβολή  αυτού που αφορούσε στην προμήθεια για τις τοπογραφικές αποτυπώσεις στο Δήμο, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Όπως είχε επισημάνει η Οδός Διονύσου, μειοδότης – μεταξύ 7 υποψηφίων- αναδείχθηκε εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 83,13%, με τελικό ποσόν χωρίς ΦΠΑ 3.427 ευρώ!

Αδυνατώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος και νέου Δημάρχου Διονύσου, Γ. Καλαφατέλη– σε ποιες αποτυπώσεις αφορά η προμήθεια και γιατί το ποσοστό της έκπτωσης είναι τόσο μεγάλο- ο απερχόμενος Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ζαμάνης ανέβαλε το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση, που αναμένεται- σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου- να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει τέλος να τονισθεί εδώ πως εκτός Ημερησίας Διατάξεως, και με εισήγηση από το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και την Μ. Μπακαφούκα, ήρθε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την περίθαλψη και φιλοξενία των αδέσποτων, διάρκειας 12 μηνών και ενδεικτικού προϋπολογισμού 105.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως το συμβατικό αντικείμενο του διαγωνισμού από την προηγούμενη χρονιά έχει ήδη λήξει, με αποτέλεσμα ο Δήμος Διονύσου το τελευταίο διάστημα να είναι στο θέμα αυτό μετέωρος.