logo


Σύντομα βιογραφικά και φωτογραφίες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον Άγ. Στέφανο με την παράταξη «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κ. Κουριδάκη δημοσιεύει σήμερα η Οδός Διονύσου (σ.σ. Παρά την προσπάθειά μας, δεν στάθηκε δυνατό να συμπληρωθούν τα κενά που θα συναντήσει ο αναγνώστης ):

ΣΟΦΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΔΙΑΚΕΙΜΗ

Η Σοφία Αγγελάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αγ. Στέφανο. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά και της Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Υπηρέτησε στην ΕΛΑΣ 37 συναπτά έτη εκ των οποίων τα τελευταία της καριέρας της στα ΑΤ Ερυθραίας και Αγ. Στεφάνου. Από την υπηρεσία, της απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Δημοσίων Σχέσεων, Ασφάλειας Τροχαίας , Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας.

Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις της ΕΛΑΣ ζώντας από κοντά τον άνθρωπο , την σκληρή καθημερινότητα και τα προβλήματα της

ΜΑΡΘΑ ΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μάρθα Απαλοπούλου αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και σπούδασε Φωτογραφία στον ΑΚΤΟ, εργαζόμενη παράλληλα στις εκδόσεις ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Τη διετία 1983-’84 παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας στις ΗΠΑ, ενώ ταυτοχρόνως εργαζόταν στην ελληνο-αμερικανική εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ της Νέας Υόρκης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία ως free lancer. Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά – ΕΝΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ELLE, Ν. ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και άλλα – ενώ στην 5ετία 1986-1990 εργάστηκε στο τμήμα διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Το 1987 παρακολούθησε σεμινάρια ραδιοφωνικής σύνταξης-εκφώνησης ειδήσεων και παραγωγής εκπομπών, ενώ εκφώνησε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στο νεοσύστατο στα ραδιοκύματα ΣΚΑΙ. Ακολούθως εργάστηκε στο τμήμα ειδήσεων των Ρ/Σ TOP FM και FLASH 96,1. Επίσης, εργάστηκε στην εφημερίδα ΝΕΑ, ΒΡΑΔΥΝΗ και επί 23 χρόνια στο τμήμα διεθνών ειδήσεων της οικονομικής εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ.

Γνωρίζει καλά αγγλικά και γαλλικά. Από το 1995 είναι μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. Από το 2015 συμμετέχει σε Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

ΡΕΒΕΚΚΑ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΟΥ

Η Ρεβέκκα Αφουξενίδου αποφοίτησε από το πρώτο Λύκειο Αχαρνών και από τη λογιστική σχολή του Μοσχονησίου.

Υπήρξε ιδιοκτήτρια mini-market καθώς και υπάλληλος του Δήμου. Είχε αξιόλογη συνεισφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη  σε ό,τι αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα με σημαντική εθελοντική συνεισφορά σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά και δύο εγγόνια. 

Η Σοφία Δανιηλίδου γεννήθηκε στο Πειραιά, τελείωσε την ελληνογαλλική σχολή Jeanne d’Arc και απέκτησε Bachelor και Master στο Marketing απο το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών, ως Group Band manager στην εταιρεία Σαράντης και στην εταιρεία Innovative Coffee Systems.

Είναι μητέρα 2 παιδιών και μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.

ΣΟΦΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

Η Σοφία Δανιηλίδου γεννήθηκε στο Πειραιά, τελείωσε την ελληνογαλλική σχολή Jeanne d’Arc και απέκτησε Bachelor και Master στο Marketing απο το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών, ως Group Band manager στην εταιρεία Σαράντης και στην εταιρεία Innovative Coffee Systems.

Είναι μητέρα 2 παιδιών και μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΡΗΣ

Ο Δημήτρης Ζαρρής είναι Πολιτικός Μηχανικός από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ με Μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στην Υδρολογία για Περιβαλλοντική Διαχείριση από το Imperial College of Science and Technology του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδάκτωρ Υδρολογίας από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ

Είναι ακτιβιστής υπέρ της προστασίας των αστικών ρεμάτων χωρίς διευθετήσεις που αλλοιώνουν τη φυσική τους μορφολογία. Είναι Γενικός Γραμματέας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων» και τεχνικός σύμβουλος σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις αλλοίωσης των ρεμάτων κυρίως από την Περιφέρεια Αττικής. Με δικό του τεχνικό υπόμνημα καταψηφίστηκε η πρόταση διευθέτησης του ρ. Ποδονίφτη με σκυρόδεμα από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας.

Μελετητής Δημόσιων Έργων με εικοσαετή εμπειρία στα Υδραυλικά Έργα και σε Μελέτες Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάτης στα μεγαλύτερα ελληνικά γραφεία μελετών υδραυλικών έργων.

Ομιλητής σε πολλές ημερίδες και συνέδρια σχετικά με τη διαχείριση των αστικών ρεμάτων. Επίσης είναι μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης ΕλΕΜ (Ελεύθεροι – Επαγγελματίες Μηχανικοί) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Τέλος, είναι Αντιπρόεδρος και μέλος αντίστοιχα στα Διοικητικά Συμβούλια των πολιτιστικών συλλόγων της ιδιαίτερης πατρίδας του (Ζεμενό Κορινθίας) και της συζύγου του (Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΚΑΪΤΣΑ

Η Βούλα Καΐτσα είναι Κοινωνική Λειτουργός – Σύμβουλος Οικογένειας και κατοικεί στον Αγιο Στέφανο από το 1995. Εργάστηκε για 35 χρόνια σε δομές Κοινωνικής Εργασίας στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, στο ΠΙΚΠΑ, στο Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ  και στους Δήμους Αθηναίων, Περιστερίου, και Νέας Ιωνίας. Σε όλους τους φορείς απασχόλησης της κατείχε επιτελικές και διευθυντικές θέσεις.

Διετέλεσε μέλος διυπουργικών και νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σε θέματα ισότητας, καταπολέμησης της βίας, οικογενειακού προγραμματισμού, ναρκωτικών κ.α. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. Του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου όπου ανέπτυξε δραστηριότητες στα πλαίσια διαχείρισης κρίσεων οικογένειας και εφήβων, φροντίδας ηλικιωμένων, ομάδων δημιουργικής απασχόλησης , ΑΜΕΑ, προγραμμάτων μεταναστευτικής πολιτικής, τομείς στους οποίους έχει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία. Για την προσφορά και την επαγγελματικής της δράση έχει λάβει εύφημη μνεία του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών και τιμητικά διπλώματα από Συνδέσμους Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας – Κύπρου.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Κανουπάκης είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, αλλά τον κέρδισε πολύ γρήγορα η δημοσιογραφία. Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργασθεί, από το 1983 μέχρι σήμερα, ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης, σε ημερήσιες εφημερίδες και τη δημόσια τηλεόραση, ενώ, υπήρξε επικεφαλής των υπηρεσιών ενημέρωσης στα υπουργεία Γεωργίας, Άμυνας και Ανάπτυξης. Παράλληλα, ασχολήθηκε και εξακολουθεί να ασχολείται με θέματα αυτοκίνησης, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας.

Έχει διατελέσει, κατά το παρελθόν, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του Υπ.Μεταφορών. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στην οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική, ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος θεμάτων Ενέργειας, Εξαγωγών, Επιμελητηρίων, Βιομηχανίας και Εμπορίου, διατηρώντας και την εβδομαδιαία σελίδα για το Αυτοκίνητο, όπως και το πεδίο Auto στον ιστότοπο naftemporiki.gr. Tαυτόχρονα, είναι στέλεχος των motori.gr/motori mag/businessenergy.gr, του περιοδικού Blindspot και του ψηφιακού περιοδικού orthoslogos.news.gr που εκπροσωπεί τη νέα διεθνή τάση της εποικοδομητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Ως μόνιμος κάτοικος, για πολλά χρόνια, του Αγίου Στεφάνου και δημότης του Δ.Διονύσου, παρακολουθεί καθημερινά τα κακώς κείμενα στο κυκλοφοριακό (άναρχη οδήγηση, παραβατικότητα, ανεξέλεγκτη στάθμευση) με δεδομένες τις απαράδεκτες ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές (αρτιότητα οδικού δικτύου, ποδηλατόδρομοι, πεζοδρόμια, σήμανση, διαβάσεις πεζών, roundabouts κλπ), συναφώς και τις επιπτώσεις τους τόσο στην γενικότερη ποιότητα/ασφάλεια της ζωής μικρών και μεγάλων, όσο και στην ατμόσφαιρα (αύξηση εκπομπών αερίων ρύπων).

Η εμπειρία του από εκατοντάδες αποστολές στο εξωτερικό, σε διεθνείς διοργανώσεις, εκθέσεις, συνέδρια και παρουσιάσεις, του έχει δώσει πολύτιμη γνώση, ώστε να συγκρίνει αντικειμενικά διαφορετικές καταστάσεις και να εισηγείται ρεαλιστικές λύσεις που αφορούν την αστική κινητικότητα, τη διευθέτηση προβλημάτων σε σχέση με την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, καθώς επίσης, το κρίσιμο ζητούμενο της εξοικονόμησης καυσίμων και της στροφής σε εναλλακτικές μορφές κίνησης, πιο φιλικές προς το περιβάλλον με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ- ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ

Η Ειρήνη Κουτρουμάνου – Κουρεμένου αποφοίτησε το 1980 από την Σχολή Ξεναγών Αθηνών και εργάστηκε σαν ξεναγός μέχρι το 1992. Ταυτόχρονα παρακολούθησε το πρόγραμμα του Deree College και αποφοίτησε το 1988 με double major στο marketing και accounting – finance. Το 1991 παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΕΕΔΕ πάνω στο marketing. Εργάστηκε στο τμήμα marketing της οικογενειακής εισαγωγικής εταιρίας, μέχρι το 1994 που διέκοψε λόγω μητρότητας. Μέχρι και σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση διαχείρισης ακινήτων. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τα κοινά του Αγίου Στεφάνου όπου μένει από το 1987. Συμμετείχε στα πρώτα χρόνια της έκδοσης της εφημερίδας Τοπικό Βήμα, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Β’ Παιδικού Σταθμού και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Β’ Δημοτικού Αγίου Στεφάνου. Από την αρχή της διαμονής της στον Άγιο Στέφανο ευαισθητοποιήθηκε για τα αδέσποτα ζώα και πρόσφερε εθελοντικά την βοήθειά της.

Από το 2015 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου» του οποίου εξελέγει Πρόεδρος, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα. Η δράση της ως Πρόεδρος του Σωματείου είναι γνωστή καθώς επίσης και τα αποτελέσματα τα οποία επιτεύχθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είναι ορατά στην καθημερινότητα των πολιτών. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της ΚοινΣΕπ «EcoLibrium» που δραστηριοποιείται σε θέματα περιβαλλοντικά, φιλοζωικά αλλά και ευαίσθητων ανθρωπίνων ομάδων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΑΣ

Ο Άγγελος Μαστροδήμας, γεννημένος το 1996 είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και μετέπειτα Νομικής σχολής, ενώ παράλληλα έχει τον τίτλο του Οικονομολόγου καθώς έχει λάβει το πρώτο επίπεδο της διαπίστευσης CFA. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εργαστεί 3 χρόνια ως διευθυντής του τμήματος συντήρησης στόλου στην πολυεθνική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων (Hertz) και 2 χρόνια σε δικηγορική εταιρεία αναλαμβάνοντας την εκπόνηση διαφόρων project. Η επαγγελματική του εμπειρία, οι γνώσεις του από τους δύο κλάδους νομικής και οικονομικών, καθώς και η μεγάλη διάθεση και όρεξή του για προσφορά και εργασία, τον καθιστούν ικανό να συμμετέχει με κάθε τρόπο στα κοινά.

ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

Η Μουτζούρη Ελένη αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στο Marketing, από το τμήμα Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και από το τμήμα Βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ε.Κ. Αγίου Στεφάνου. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα όπως επίσης στα ΕΛ.ΤΑ. καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η θέλησή της για προσφορά στον συνάνθρωπο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή της να είναι  υποψήφια ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, θεσμός που τελικά δεν ευοδώθηκε.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΡΑΣ

Ο Αγγελος Μπόρας γεννήθηκε στο Λιβαδάκι Αρκαδίας με ρίζες από τον Αγ Στέφανο μητέρα Μικρασιάτισα και πατέρα Αρκάδα. Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στο Λύκειο Κηφισιάς και τις σπουδές του ως εργοδηγός Δομικών Εργων και Τοπογράφος Εργοδηγός στις σχολές Δοξιάδη. Εργάσθηκε ως εργοδηγός και εργοταξιάρχης σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες συμμετέχοντας σε μεγάλα έργα υποδομών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δημιούργησε τη δική του τεχνική εταιρεία με την οποία έχει συμμετοχή σε σημαντικά τεχνικά έργα.

Διακρίνεται για την αλήθεια, ισονομία και το μεράκι του για τα κοινά, τις γνώσεις του σε θέματα υποδομών και τεχνικών έργων ενώ έχει αγωνιστεί δυναμικά για την διαφάνεια, αξιοκρατία και ισονομία στο τομέα των δημόσιων έργων (Γήπεδο ποδοσφαίρου Σταμάτας – Σχολεία Αγ. Στεφάνου).

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Πέππα με την οποία απέκτησαν τον Θοδωρή, πολιτικό μηχανικό, που μαζί με την Δάφνη Μαυριδόγλου, τους χάρισαν τα δύο όμορφα εγγόνια τους.

Συστρατεύτηκε στο Εύπολις με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωστή Κουριδάκη για να αγωνιστεί για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το νοικοκύρεμα της πόλης που ζει, μεγάλωσε τα παιδιά του, μεγαλώνει τα εγγόνια του και αγαπά.

Θα συνεχίσει τώρα να αγωνίζεται με το Εύπολις Συνεργασία Δημοτών Διονύσου για την αλήθεια, ισονομία, ειλικρίνεια και αποδοτικότητα.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΝΤΟΥ

Η Γεωργία Ντάντου κατοικεί στον Άγιο Στέφανο. Σπούδασε Προγραμματίστρια Η/Υ.

Είναι παντρεμένη με τον Μανώλη Καντιδάκη και έχουν 2 κόρες.

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ

Η Μαριάνθη Πανουργιά κατοικεί απο το 1991 στον Άγιο Στέφανο. Αποφοίτησε το 2002 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Από το 2002 εργάστηκε ως νηπιαγωγός στον ιδιωτικό τομέα και από το 2008, έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, σε νηπιαγωγεία της περιοχής μας, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στο Νηπιαγωγείο Σταμάτας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου, ενώ είναι εθελόντρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 9 και 6 ετών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΜΠΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

H Τιτοπούλου Χρυσοβαλάντου Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Στέφανο, είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Βλάχο που ασχολείται με οικοδομικές εργασίες και έχουν δύο κόρες 6 και 3 ετών. Είναι ιδιωτική υπάλληλος και τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Δροσιά Αττικής.