logo


Πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 13 Απριλίου τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου της παράταξης Ανοιχτοί Ορίζοντες στην οδό Χελμού 25, στον Άγ. Στέφανο, με την παρουσία αρκετού κόσμου- κατοίκων, υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και βουλευτών και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων- ανοίγοντας έτσι την προεκλογική εκστρατεία για την παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Τον αγιασμό του κέντρου τέλεσε ο π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου από τον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγ. Στεφάνου και αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία του νυν, αλλά και υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου για μια ακόμη τετραετία, Δ. Ζαμάνη.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στα 4,5 χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές και στο έργο που έκτοτε έχει παράξει η Διοίκησή του, δίνοντας τη μάχη της υποδομής, όπως είπε χαρακτηριστικά. Απαρίθμησε μάλιστα εν τάχει έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί επί της θητείας του, εν μέσω της οικονομικής κρίσης: νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, αποχέτευση, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, καθώς και υπηρεσίες προς τον πολίτη, όπως τα summer camps και το φοιτητικό λεωφορείο, αναγνωρίζοντας πάντως πως υπάρχει υστέρηση στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως για παράδειγμα στο οδικό δίκτυο, λόγω των έργων της αποχέτευσης- που ήταν και η μοναδική αστοχία που αναγνώρισε στη Διοίκησή του του. Συνολικά 30 εκατομμύρια έχουν κοστίσει τα έργα που υλοποιήθηκαν στο Δήμο Διονύσου, υπογράμμισε ο κ. Ζαμάνης, που συμπλήρωσε πως νέες μελέτες είναι έτοιμες και νέα έργα βρίσκονται στα σκαριά, ώστε να συνεχιστεί η δουλειά που ξεκίνησε ο ίδιος με τους συνεργάτες του πριν από 4,5 χρόνια. “Το έργο που παράχθηκε αυτά τα χρόνια είναι συνολικά μεγαλύτερο από αυτό που παράχθηκε στις δυο προηγούμενες θητείες”, τόνισε ο κ. Ζαμάνης και απέσπασε το ένα από τα τρία χειροκροτήματα του κοινού.

Αναφερόμενος στη δική του στάση και πρακτική, ο απερχόμενος Δήμαρχος τόνισε πως παρέμεινε αμετάβλητη: “Ήμουν πάντα προσβάσιμος σε κάθε πολίτη, ενώ επιδίωξα τη συνεργασία όχι μόνο μέσα στη διοικούσα παράταξη, αλλά και διαπαραταξιακά”.

Λίγο αργότερα οι τόνοι στην ομιλία του κ. Ζαμάνη ανέβηκαν αισθητά όταν εξακόντισε  ευθείες βολές κατά του τέως, και υποψήφιου και πάλι Δημάρχου, Γ. Καλαφατέλη, τον οποίο κατηγόρησε για “περίσσεια πολιτικού θράσους να διεκδικεί και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών, τη στιγμή που κατηγορείται για κακουργήματα ύψους 500.000 ευρώ, και που έδινε εντολή να βγαίνουν μετρητά 40-40 χιλιάδες τα ευρώ από το ταμείο του Δήμου και δεν έχει πει καμιά δικαιολογία, ούτε γι’ αυτά ούτε για τα χιλιάδες ευρώ μέσω των Σχολικών Επιτροπών. Αυτοί άφησαν πίσω τους εμπρησμούς και αποκαϊδια. Και για μας η φωτιά έχει υπογραφή”, είπε ο απερχόμενος Δήμαρχος εισπράττοντας το δεύτερο χειροκρότημα της βραδιάς.

Όσο για τα μελλοντικά έργα ο κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα σε παλαιότερο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που καρπός του ήταν η μελέτη για την κατασκευή στον Άγ. Στέφανο παιδικού σταθμού και αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου, η χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, καθώς και νέα μελέτη που εκπονείται από το Πολυτεχνείο του Βόλου για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση του παλιού Σταθμού στο χώρο των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, η δημοπράτηση 40 ακόμη χιλομέτρων αποχετευτικού δικτύου, αλλά και η συνέχιση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, που θα κάνουν προνόμιο να ζεις και να δουλεύεις στο Δήμο Διονύσου, κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος, για να δεχθεί το τρίτο χειροκρότημα. Ανακοίνωσε τέλος, πως το πρόγραμμα της παράταξής του, καρπός εργασίας αξιόλογων στελεχών, θα είναι σύντομα έτοιμο ώστε να τεθεί στην κρίση των συμπολιτών.

Τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γ. Μπούρας και Κ. Κατσίκης, πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι όπως οι Στ. Κοροβέσης, Τ. Καρασαρλής, Ν. Πέππας, Κ. Κοντάκης, Δ. Γιαρένης, Γ. Οικονομάκος, Γ. Σμέρος, Θ. Κατσιγιάννης, κ.ά., υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των Ανοιχτών Οριζόντων αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Χ. Τσεβάς.