logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δημοτική αρχή στο όνομα της ανταποδοτικής λειτουργίας του δημοτικού γυμναστηρίου επιβάλλει αντίτιμο χρήσης σε κάθε δημότη που σήμερα αξιοποιεί τις δημοτικές εγκαταστάσεις δωρεάν!

Μέχρι σήμερα ο δήμος δεν επέβαλλε αντίτιμο σε αυτούς που αξιοποιούσαν τις εγκαταστάσεις του δημοτικού Γυμναστηρίου. Η πολιτική της ανταποδοτικότητας όμως επιβάλλεται ως τρόπος λειτουργίας των δήμων, από τον Καλλικράτη και ενισχύεται από τον Κλεισθένη. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την λειτουργία του δήμου στο όνομα της ανταποδοτικότητας, μόνο ο εκπρόσωπός της σήμερα καταψήφισε την νέα τιμολογιακή πολιτική του δήμου που αφορά στο δημοτικό γυμναστήριο.

Η κάλυψη του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου είτε γυμναστήριο λέγεται, είτε ΚΑΠΗ, είτε παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι δωρεάν και ελεύθερες για όλους τους δημότες. Μόνο έτσι οι κοινωνικές υπηρεσίες θα καλύπτουν πραγματικά τις ανάγκες και δεν θα υπάρχουν λίστες αναμονής και κληρώσεις.