logo


Έκλεισαν στην Άνοιξη οι κάλπες για την εκλογή του ηγέτη του φορέα της Κεντροαριστεράς, με την προσέλευση να ξεπερνά απολύτως τις προβλέψεις των μελών της. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γ. Τσουδερό δημοτικό σύμβουλο και Γραμματέα της Δ.Ο. Διονύσου του ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα το πρωί οι προσδοκίες για την προσέλευση κατοίκων του Δήμου Διονύσου στις εκλογές περιορίζονταν στα 250-300 άτομα. Όμως αυτοί που μέχρι τώρα, 8.30 το βράδυ, έχουν ψηφίσει, ξεπερνούν τους 950, με την προσέλευση να συνεχίζεται, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που μιλούν για 1100 άτομα- φίλους και μέλη! Χαρακτηριστικό είναι πως επισήμως δόθηκε πανελλαδικά παράταση κατά μία ώρα, μέχρι τις 9 το βράδυ, μια που η προσέλευση είναι μαζική σε όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι του νέου φορέα δηλώνουν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου, μια που θεωρούν πως απηχεί την αντίδραση της αστικής τάξης «η οποία επιτέλους βγήκε από το σπίτι», ενώ δίνει και ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τις επιλογές της.

Υπενθυμίζεται πως η εκλογή αφορούσε στην ανάδειξη ηγέτη ανάμεσα σε 9 υποψηφίους, τους Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιάννη Μανιάτη, Γιάννη Ραγκούση, Απόστολο Πόντα, Κωνσταντίνο Γάτσιο και Δημήτρη Τζιώτη, και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά γύρω στις 11 το βράδυ.

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Άνοιξης παρευρίσκονταν, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Τσιλιγκίρης, Γ. Τσουδερός και Γ. Φωτάκης, ο τέως δημοτικός σύμβουλος Μ. Γαρεφαλάκης, ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Διονύσου Τ. Μπάσης κ.ά.

Ο δεύτερος γύρος της εκλογής, στον οποίο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι άσκησαν το δικαίωμα σήμερα, θα γίνει την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.