logo


Σφοδρές αντιδράσεις για την ξαφνική  αναβολή για σήμερα των δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν χτες το απόγευμα, αναμένεται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν αργά το μεσημέρι τηλεφωνικώς από υπάλληλο του Δήμου, ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. αναβλήθηκαν για σήμερα λόγω του τριήμερου κλεισίματος του Δήμου.

Ήδη στο διαδίκτυο έχουν κάνει την εμφάνισή τους σχόλια δημοτικών συμβούλων, όπως του ανεξάρτητου Κ. Κουριδάκη, που θέτει και θέμα νομιμότητας της αναβολής και της ανακοίνωσης των συνεδριάσεων για σήμερα και επιπλέον επισημαίνει και το εξής: Ενώ το κλείσιμο των Δήμων, με απόφαση της ΚΕΔΕ, είχε αποφασισθεί και ήταν γνωστό ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, η Διοίκηση του Δήμου – επικαλούμενη αυτό ακριβώς το κλείσιμο- έφθασε να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους κυριολεκτικά στο παραπέντε για την αναβολή!

Εκτός πάντως του κ. Κουριδάκη, και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμη και στελέχη από τη Διοίκηση του Δήμου, εξέφραζαν ήδη από χτες το βράδυ τη δυσαρέσκειά τους καθώς και την πρόθεσή τους να μην παραστούν στις σημερινές διαδικασίες, μια που οι μεθοδεύσεις  αυτές «προσβάλλουν και εμάς και το θεσμό. Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι για να πίνουμε τον καφέ μας;» δήλωναν χαρακτηριστικά.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ στην πλειονότητα των Δήμων της χώρας έχουν πραγματοποιηθεί έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τη λαίλαπα του Πολυνομοσχεδίου, στο Δήμο Διονύσου ο ρόλος αυτός- των συλλογικών, δηλαδή, αποφάσεων για ζητήματα που άπτονται της ίδιας της ύπαρξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- έχει υιοθετηθεί αποκλειστικά από το Δήμαρχο: Αντί απόφασης ή έστω ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνον προσωπικές δηλώσεις του Δημάρχου, που αποδεικνύουν τι ακριβώς εννοούσαν κάποια μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας όταν το 2010 μιλούσαν για κατάργηση του δημαρχοκεντρικού συστήματος…