logo


Συνέχεια στις Ημέρες Κινηματογράφου που οργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς και ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Δροσιάς στο Πολιτιστικό της περιοχής κάθε Τρίτη, με την ταινία “Άνθρωποι στο χώρο”, που θα προβληθεί στις 14 Μαρτίου.

Οι Ημέρες Κινηματογράφου για το πρώτο διάστημα περιλαμβάνουν ταινίες του Ισπανικού κινηματογράφου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Μαντά.

«Άνθρωποι στον χώρο»… του Χουάν Καβεστάνι
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χουάν Καβεστάν
Σενάριο: Juan Cavestany, Miguel Estebanι
Παίζουν: Μαριμπέλ Βερντού, Αδριάνα Ουγάρτε, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Αντόνιο ντε λα Τόρρε, Σαντιάγο Σεγούρα, Κόκε Μάγια, κ.ά.

Λίγα λόγια για την ταινία
Ένα καλειδοσκοπικό διήγημα που διατρέχει με φαινομενικά τυχαίο τρόπο την κωμωδία, το δράμα, την κοινωνική ιστορία, τον τρόμο και τον σουρρεαλισμό με έναν κοινό παρονομαστή: την απεριόριστη ποιητικότητα την ανθρώπινης φύσης μπροστά στις επιθέσεις του παράξενου και του χαοτικού. Μια φιλόδοξη ταινία, που περιλαμβάνει πάνω από είκοσι σύντομες σκηνές, διαφορετικών θεμάτων και ύφους.
Δεν υπάρχει κοινό στοιχείο, αντιθέτως.
Η αυθαιρεσία είναι αυτή που δίνει την εντύπωση της ενότητας στην αφήγηση.

Σύγχρονος ισπανικός κινηματογράφος
Η ισπανική κινηματογραφική παραγωγή σημείωσε αξιόλογη πτώση τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της κρίσης. Σε πείσμα της κατάστασης, ο πειραματικός ισπανικός κινηματογράφος ωφελήθηκε. Οι ανεξάρτητες ταινίες άνθισαν από την θέρμη που τους επεφύλαξαν τα πολιτιστικά κέντρα. Ο κινηματογραφικός πολιτισμός τίμησε αυτόν τον νέο ισπανικό κινηματογράφο με βραβεία και διακρίσεις.