logo


Ένας οδηγός, ένας ποδηλάτης, μια αθλήτρια, μια μαθήτρια, μια μαμά με μωρό (αληθινό, και όχι κούκλα!!!!), μια γιαγιά και μια δημοσιογράφος-παρουσιάστρια ήταν οι πρωταγωνιστές στα σκετς που τα παιδιά του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου ετοίμασαν για να παρουσιάσουν την έρευνά τους γύρω από τα προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται στους δρόμους της πόλης μας. Τα σκετς, μαζί με ένα χορευτικό και μια μακέτα που έδειχνε την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όπως την ονειρεύονται τα παιδιά, αποτελεί την εργασία με την οποία το σχολείο συμμετέχει στην εκστρατεία “Ecomobility- Βιώσιμη και ανεμπόδιστη κινητικότητα για όλους” και παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Αγ. Στεφάνου. Αν η εργασία αυτή, πάρει το πρώτο βραβείο την 1η Απριλίου, οπότε και θα γίνουν οι τελικές αξιολογήσεις, τότε τα παιδιά θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου θα φιλοξενηθούν από την ευρωβουλευτή Κ. Κούνεβα!

Στην ομάδα των μαθητών που ασχολήθηκαν με την εκστρατεία συμμετείχαν οι Φανή Ανδρεοπούλου, Δανάη Ζώτου, Ειρήνη Κουμπή, Χαράλαμπος Κατσίκα, Ιωάννα Μαγνήσαλη, Αθηνά Μαρκοπούλου, Κωνσταντίνος Νίκας και Σπύρος Θεοδωσόπουλος, ενώ υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι Αμαλία Λουκά και Μαρία Τρατσέλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Π. Τσούκας Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κοκμοτός τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Γκιζελή, Δ. Κωστάκης και Σπ. Σπηλιώτης.

Η προσπάθεια των παιδιών βαθμολογήθηκε από αξιολογητές, ανάμεσα στους οποίους η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου για τον πολτισμό και την παιδείας Ξ. Νταγκαλή, καθώς και εκπρόσωποι της Τροχαίας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ.ά. Την εκδήλωση, συντόνιζε ο Θ. Ζαφειρόπουλος, συντονιστής όλης της εκστρατείας Ecomobility, στην οποία συμμετέχουν φορείς από 30 πόλεις της χώρας, ενώ συνδιοργανωτής της εκστρατείας για την πόλη μας ήταν ο Δήμος Διονύσου.

 Η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, όπως την οραματίσθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου