logo


Ιδιαίτερα πλούσιο σε εκδηλώσεις στην πόλη μας είναι το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα:

*Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ το ΚΑΠΗ Άνοιξης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας (1 Οκτωβρίου), οργανώνει εορταστική εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Άνοιξης, οδός Λ. Ανοίξεως, για να τιμήσει την ξεχωριστή προσφορά των ηλικιωμένων στον τόπο μας. Σημείωση της Ο.Δ.: Η εκδήλωσξ θα γίνει τελικά στην ταβέρνα ΠΙΠΙΝΙΟΣ στη Σταμάτα, μια που οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται άστατες για την προσεχή Παρασκευή, ενώ σημειώθηκε και κλοπή στο εκκλησάκι των Αγ. Θεοδώρων, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Κοκμοτός. Για προσκλήσεις τηλ. 210 8142501.

kaph

*Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, η ΕΜΜΕΛΕΙΑ, το Κέντρο Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου, διοργανώνει ομιλία – παρουσίαση, με θέμα «Οι χοροί των Ελλήνων στα νότια παράλια του Ευξείνου Πόντου». Θα μιλήσει ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Σαραφίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει νέα στοιχεία για το χορό των Ελλήνων του Πόντου, από το αδημοσίευτο αρχείο του, προϊόν της πολυετούς έρευνάς του.

emmeleia

*Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο Αθλητικός Όμιλος Αγ. Στεφάνου με το σύνθημα “Πεθαίνει μόνο ό,τι ξεχνιέται”, οργανώνει στο Κλειστό της περιοχής, το 4ο Τουρνουά των Αγγέλων στη μνήμη των 4 νεαρών αθλητριών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα στον Άγ. Στέφανο πριν από τρία χρόνια. Συμμετέχουν οι ομάδες βόλλεϋ του Α.Σ. Νίκης Αμαρουσίου, του ΑΟΝ Νέας Ερυθραίας Αμαζόνες, του Α.Ο. Διονύσου και του Α.Ο. Αγ. Στεφάνου.

tournoua

*Ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, ο Δήμος Διονύσου σε συνεργασία με τις 5 Τράπεζες Αίματος της πόλης, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά από την ΠΟΣΕΑ. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το Κρυονέρι, θα περάσει από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και θα τερματίσει στον Άγ. Στέφανο. Παράλληλα με τη διαδρομή της Φλόγας Αγάπης, θα πραγματοποιηθούν:
>Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύλλογο Γυναικών Αγ. Στεφάνου (Λ. Μαραθώνος 4, 9.30- 13.00)
>Βραβεύσεις των Συλλόγων Αιμοδοσίας και Εθελοντών Αιμοδοτών
>Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”
>Τραγούδια από τις Παιδικές Χορωδίες του Δήμου Διονύσου και του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης
>Παραδοσιακοί χοροί από την ΕΜΜΕΛΕΙΑ και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου
>Ζωγραφική για την εθελοντική αιμοδοσία από παιδιά
>Θέατρο Σκιών

lampadhdromia