logo


Συνδεδεμένος με την Κοινωνική Υπηρεσία κάθε Δήμου πρόκειται να είναι ο νέος θεσμός των Κέντρων Κοινότητας, για τον οποίο συγκάλεσε σύσκεψη ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη του Υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου ενημέρωσε το ΥΠΕΣΔΑ σχετικά με το ζήτημα και όπως φαίνεται στο ίδιο στάδιο συνεργασίας βρίσκονται και τα δύο Υπουργεία.

Η κ. Φωτίου ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με τα Κέντρα Κοινότητας και την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τα οποία αποτελούν -όπως ανέφερε- τον κεντρικό άξονα της κοινωνικής πολιτικής.

Ο νέος αυτός θεσμός θα συμπεριλαμβάνει 8 μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες: παιδιά, ηλικιωμένους, ευάλωτες ομάδες, ΑΜΕΑ, εξαρτημένους, άστεγους, άπορους, και Ρομά.

Σε παρέμβασή του ο υφυπουργός κ. Μπαλάφας επεσήμανε: «Το ΥΠΕΣΔΑ έχει ξεκινήσει μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια με μια μορφή διϋπουργικής συνεργασίας και ένα σκέλος αφορά στην κοινωνική πολιτική. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων ειδικά στα πρώτα στάδια ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας».

πηγή: myota.gr