Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι κάτι νέο.
Αυτή τη φορά όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις με την λειτουργία έξι εργοστασίων καύσης απορριμμάτων που θα μοιραστούν το μεγάλο φαγοπότι αξίας 6 δισεκατομμυρίων.
Ναι μεν μέχρι σήμερα οι τοποθεσίες που θα βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής δεν έχουν γίνει γνωστές επειδή ακόμα και την ευθύνη της χωροθέτησης θα την έχουν αποκλειστικά οι ανάδοχοι.
Δεν υπάρχουν περιφερειακά συμβούλια, δεν υπάρχουν δήμοι, δεν υπάρχει Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν υπάρχει τίποτα.
Ο ανάδοχος θα προτείνει τα πάντα.
Θα καθορίσει το κόστος, τις μορφές αξιοποίησης, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Όπως είναι αναμενόμενο ένα από τα 6 εργοστάσια θα βρίσκεται στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Οι ίδιοι αυτοί όμιλοι (ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΛΕΝ – Μυτιληναίος, Μεσόγειος, ΆΚΤΩΡ, ΔΕΗ, Μότορ Όιλ) θα καθορίζουν ποιαα θα είναι η μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα τουλάχιστον 25 χρόνια, αυτοί θα λένε τιι θα πληρώνει ο ελληνικός λαός, γιατί όπως είναι φυσικό δεν θα βάλουν τίποτα από την τσέπη τους.
Τρία δισεκατομμύρια θα κοστίσει η κατασκευή που θα πληρωθεί από τον ελληνικό λαό μέχρι τελευταίου ευρώ. Αυτοί θα καθορίσουν και το τι θα πληρώσει ο λαός για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως όπου υπάρχουν δίπλα πληθυσμοί, υπάρχουν και μακροχρόνιες ασθένειες εξαιρετικά επιβλαβείς. Και αυτό που θα λάβει ο λαός είναι ο καρκίνος. Με αυτό που θα πληρωθούμε όλοι.
Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή αν θα ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου μας για τον σοβαρό αυτό περιβαντολογικό και υγειονομικό κίνδυνο και κατά πόσο θα σταθεί ενάντια σε αυτό το σχεδιασμό;
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Τεύκρος Παντελόγλου

