Με μεικτό τρόπο- και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη των μελών της- και με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου. Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνονται:
*Η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, που ήδη έχει αποσυρθεί δυο φορές- την πρώτη (2/10) λόγω χρονικού περιορισμού και τη δεύτερη (9/10) επειδή απουσίαζε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Β. Βιθυνού λόγω προβλήματος υγείας. Την περασμένη Πέμπτη, πάντως, κλήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής να αποστείλουν τυχόν προτάσεις ή/και παρατηρήσεις τους πάνω στον Κανονισμό, ώστε η συζήτηση στη φάση αυτή να μην ξεκινήσει από μηδενική βάση, ενώ μετά από πρόταση του Π. Τσούκα, δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, θα προηγηθεί συνάντηση με την Αντιδήμαρχο για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων.
*Στις 113.000 ευρώ περίπου, από Ίδιους Πόρους, ανέρχεται ο προϋπολογισμός, βάσει μελέτης της Υπηρεσίας, για την επισκευή- όπου χρειάζεται- τοποθέτηση και απομάκρυνση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης. Σημειώνεται εδώ πως το 2022 είχε συνταχθεί από την Υπηρεσία αντίστοιχη μελέτη, που προέβλεπε την προμήθεια ειδών χριστουγεννιάτικου στολισμού, την επέκταση του υπάρχοντος στολισμού, την αντικατάσταση και επισκευή τμημάτων του παλαιού στολισμού, καθώς και την τοποθέτηση και αποξήλωσή του, προϋπολογισμού 233.000 ευρώ για δυο χρόνια. Η Οικονομική, τότε, Επιτροπή είχε εγκρίνει την ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη, που είχε δώσει έκπτωση 26.000 ευρώ, ενώ για το 2024 δεν είχε πραγματοποιηθεί σχετικός διαγωνισμός ή ανάθεση, με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες της Κοινότητας Άνοιξης. Τον περασμένο Μάρτιο με απόφαση Δημάρχου εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης, ύψους 37.000 ευρώ, με απ’ευθείας ανάθεση για την ίδια υπηρεσία, που πληρώθηκε ένα μήνα αργότερα, όπως προκύπτει από τις σχετικές αναρτήσεις στη Διαύγεια.
*Δέκα, και πάμε για την ενδέκατη, παρατάσεις έχουν δοθεί για την περαίωση του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων στις 5 Κοινότητες του Δήμου Διονύσου (Κρυονέρι, Διόνυσος, Ροδόπολη Σταμάτα και ένα μικρό μέρος του Αγ. Στεφάνου), που- όπως είναι γνωστό- δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2013, συμβασιοποιήθηκε το 2014 και 11 χρόνια αργότερα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το νέο αίτημα παράτασης του ΑΚΤΟΡΑ, παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη μηχανήματος κατά την εκσκαφή στην οδό Αριστοτέλους στην Κοινότητα Διονύσου, η οποία οδήγησε σε σημαντική καθυστέρηση των εργασιών και τελικά σε αναζήτηση άλλης μεθόδου εκσκαφής. Η παράταση ζητείται μέχρι το τέλος του 2025, ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες που απαιτούνται για να καταστούν λειτουργικά τα μέχρι σήμερα κατασκευασμένα έργα.
*Το θεατρικό έργο “Με δύναμη από τον Διόνυσο”- διασκευή του γνωστού έργου των Δ. Κεχαϊδη και Ε. Χαβιαρά “Με δύναμη από την Κηφισιά”- θα ανεβάσει η ομάδα του προγράμματος της θεατρικής επιμόρφωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου το τετραήμερο 7-10 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 32114/22-9-25)
ΘΕΜΑ 2ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ (ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ) & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ-ΑΠΟΞΗΛΩΣΗΣ (ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ (Δ/νση Περιβάλλοντος, Αρ. Πρωτ. 31659/18-09-25)
ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση πρακτικών και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για υπηρεσίες κτηνιατρικής περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (Δ/νση Οικ. Υπηρ. Τμήμα Προμηθειών, Αρ. Πρωτ. 34555/10-10-25)
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου” [κωδ. πράξης (ΟΠΣ): 5003809] (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 34520/10-10-25)
ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ” από την ομάδα του προγράμματος “Θεατρικής Επιμόρφωσης” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 34560/10-10-25)
ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: ενός (1) ηλεκτρονικού υπολογιστή Apple MacMini (αξίας 1.700 ευρώ συμπ. ΦΠΑ) από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ (ΑΜΚΕ), η οποία θα προβεί σε δωρεά του κάτωθι τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση της Μουσικής Σχολής του Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 34184/10-10-25)
ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 33215/30-9-25)
ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 30482/10-9-25)
ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το “ΚΑΛΑΘΙ ΓΑΛΑΞΙΑ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 33292/1-10–25)
ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Μερίδες φαγητού από την ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ FOOD CULTURE” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αυτ. Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτ. 32989/29-9–25)