logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών Χάντμπολ, με την ομάδα του ΑΣΑ Διονύσου να αντιμετωπίζει εκτός έδρας  τον ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού στις 7:00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι «Αμαζόνες» του Διονύσου θέλουν να μπουν δυναμικά στη νέα σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα που φέτος προμηνύεται πιο ανταγωνιστικό και ανοιχτό από ποτέ, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί ανόδου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, η ομάδα του Κώστα Κότσιρα έδωσε αρκετά φιλικά παιχνίδια με θετικά δείγματα και σημαντικά συμπεράσματα για την ομοιογένεια και τη φυσική κατάσταση των αθλητριών.

Ο πρόεδρος του ΑΣΑ Διονύσου, Μάριος Λουκάτος, ενόψει της πρεμιέρας, δήλωσε:

«Το φετινό πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2 Εθνικής γυναικών θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό με τις 20 και πλέον αγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά, το ρόστερ μας διαθέτει βάθος και δυναμική και οι «Αμαζόνες» του Διονύσου έχουν την ποιότητα να ανταποκριθούν. Θέλουμε δίπλα μας τους φίλους, αλλά και τον Δήμο Διονύσου αρωγό στην προσπάθεια της ομάδας. Θέλουμε κοντά μας τις επιχειρήσεις της περιοχής (με την απόκτηση της Κάρτας Φιλάθλου), γιατί η παρουσία της ομάδας του Διονύσου στην Α2 Εθνική δεν αποτελεί μόνο αθλητική διάκριση, αλλά μέσο προβολής της περιοχής σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να μην ξεχνάμε ότι το άθλημα του χάντμπολ έχει φέρει στην περιοχή την μεγαλύτερη διάκριση ομαδικού αθλήματος σε πανελλήνιο επίπεδο το 2022, με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα από το Λύκειο Άνοιξης, με βασικό κορμό τις αθλήτριες του ΑΣΑΔ.

Δεδομένης της έλλειψης κατάλληλου γυμναστηρίου στο Δήμο Διονύσου, αναγκαζόμαστε (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό του συλλόγου και την ταλαιπωρία μετακίνησης των αθλητριών) να μισθώνουμε χώρο προπόνησης στο ΟΑΚΑ, γεγονός που καθιστά την κατασκευή μόνιμου γυμναστηρίου (τύπου «Μπαλόνι») στον Διόνυσο επιτακτική, τόσο για το χάντμπολ όσο και για άλλα αθλήματα.

Η αγωνιστική και κοινωνική προσφορά του ΑΣΑ Διονύσου και του αθλήματος του χάντμπολ στην περιοχή, με διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και ενεργή επίδραση στη νεολαία, αξίζει την ανάλογη προσοχή και οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Διονύσου, αντίστοιχη με εκείνη που λαμβάνουν σωματεία ανάλογης προσφοράς και επιτυχιών.»