logo


Με καθυστέρηση ενός και πλέον μηνός θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου στις 6 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, η πρώτη από τις επιμέρους συναντήσεις που αφορούν στην εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Διονύσου, με αντικείμενο συζήτησης τον Άγ. Στέφανο, το Πευκόφυτο και το Κρυονέρι.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα παρίστανται η τριμελής επιτροπή παρακολούθησης, επίβλεψης και παραλαβής του ΤΠΣ, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που είναι και η αναθέτουσα Αρχή, έναν εκπρόσωπο του ΥΠΕΝ και τον εκπρόσωπο του Δήμου Διονύσου, καθώς και η μελετήτρια του Σχεδίου με συνεργάτες της. Έχουν επίσης προσκληθεί μηχανικοί της πόλης, που έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν τα θέματα των δυο περιοχών, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Θα παρίστανται, τέλος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και αιρετοί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη, διευρυμένη, συνάντηση, για όλες τις περιοχές του Δήμου, είχε πραγματοποιηθεί πριν από ενάμιση μήνα, στις 24 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κεντρικού Δημαρχείου. Η στενότητα του χώρου, η μαζική παρουσία ενδιαφερομένων, η σωρεία θεμάτων που έπρεπε να αναλυθούν και να εξεταστούν, η απουσία στοιχειώδους συντονισμού της συζήτησης και η δυσκολία να διεξαχθεί η συζήτηση λόγω απουσίας ηχητικής κάλυψης, οδήγησαν τότε στην απόφαση πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συναντήσεις για τα επιμέρους προβλήματα των οικιστικών περιοχών ανά δυο, αρχής γενομένης από αύριο.