logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/6/2024

Εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών αλλά και πυρκαγιών, εδέησε τελικά η Δημοτική Αρχή Διονύσου να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα έγκρισης των σχεδίων πολιτικής προστασίας (ΙΟΛΑΟΣ, Σχέδιο Εκκένωσης και ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ), με… παροιμιώδη καθυστέρηση 5 ολόκληρων μηνών!

Όπως μάλιστα αποδείχθηκε περίτρανα, κυρίως από τις τοποθετήσεις του βασικού εισηγητή, τέως Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΔ Γιάννη Καλαφατέλη, αλλά και στη συνέχεια από τις παρεμβάσεις των πρώην Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων Μανώλη Κόκκαλη και Γιάννη Φωτάκη, τα σχέδια αυτά είναι ολόιδια κι απαράλλαχτα (!!) με εκείνα που είχε φέρει προς έγκριση η προηγούμενη Διοίκηση της «Δύναμης Ευθύνης» το 2021!…

Η προχειρότητα μάλιστα κατά την αντιγραφή είναι εμφανής. Δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να επικαιροποιήσουν τα ονόματα των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών, ορισμένα εκ των οποίων εξακολουθούν να αναγράφονται μέσα στα σχέδια, παρ’ ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί εδώ και πολύ καιρό!..

Δεν επικαιροποίησαν ακόμη ούτε τα πληθυσμιακά στοιχεία του Δήμου -που αναγράφονται στα σχέδια- κάνοντας μνεία στην απογραφή του 2011 (!!) και όχι στην ισχύουσα απογραφή του 2021, ενώ δεν διόρθωσαν ούτε και τις εμπλεκόμενες Επιτροπές του Δήμου, οι οποίες αν και έχουν καταργηθεί αναφέρονται κανονικά…

Κι όλα αυτά, θα τα κοινοποιούσαν στις επίσημες αρχές…

Κι όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστικό αντικείμενο της συζήτησης, ο τρόπος ενσωμάτωσης στο σχέδιο όλου του σημαντικού εξοπλισμού (δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας, τοποθέτηση αισθητήρων στο Φασίδερι, προμήθεια αερόστατου τύπου Ζέπελιν με θερμική κάμερα, εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων κ.λπ.) που όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή της «Δύναμης Ευθύνης» έχει εξασφαλίσει, για να θωρακισθούν καλύτερα οι περιοχές μας.

Και μία ακόμη επισήμανση, για την ειδοποιό διαφορά μας, πέραν του «copypaste»,την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε προς τους πολίτες. Κι αυτή είναι ότι η νυν Δήμαρχος και τα στελέχη της επέλεξαν κατά το παρελθόν να καταψηφίσουν τα σχέδια, όπως έκαναν και οι περισσότερες παρατάξεις της μειοψηφίας… Για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους!

Όπως άλλωστε έκαναν και με τον ΟΕΥ και με άλλα σημαντικά θέματα, για τα οποία σήμερα σταδιακά αλλάζουν στάση…

Σε αντιδιαστολή με την ασχολίαστη στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η «Δύναμη Ευθύνης» υπερψήφισε τα σχέδια στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας μάλιστα σειρά αλλαγών προς τη Διοίκηση για τη βελτίωσή τους, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές.

Η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο της Διοίκησης, δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Αντίθετα εντοπίζει τις τυχόν παραλείψεις και αστοχίες της.

Από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής σε μία σειρά από ζητήματα, στα οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα, η αξιολόγηση των πολιτών είναι αρνητική και ο… έλεγχος κάτω από τη βάση.

Σε κάθε περίπτωση, ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου, έχουμε επιλέξει από την αρχή το δρόμο της υπευθυνότητας για όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Απόδειξη το βίντεο με τα ερωτήματα αλλά και τις σημαντικές προτάσεις που κατέθεσε για λογαριασμό της «Δύναμη Ευθύνης» ο Γιάννης Καλαφατέλης, αναφορικά με τα σχέδια πολιτικής προστασίας, το οποίο σας καλούμε να παρακολουθήσετε

Σύνδεσμος Βίντεο: https://fb.watch/sxbLXaLuqR/

Γραφείο Τύπου «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο»