logo


Αποδέχεται τα αιτήματα της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά των νέων λατομείων στην Πεντέλη ο Δήμος Διονύσου και προχωρεί σε συμβολικό κλείσιμο για το κοινό του Δημαρχείου, των Δημοτικών Καταστημάτων και των ΚΕΠ τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, οπότε και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επίμαχο νομοσχέδιο. Την ίδια ημέρα, επιπλέον, πούλμαν θα μεταφέρει αιρετούς, αλλά και πολίτες που το επιθυμούν, στη Βουλή για την άσκηση πίεσης.

Αυτά αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου του Δήμου, που ουσιαστικά απαντά στην προχθεσινή ανοιχτή επιστολή της διαπαραταξιακής επιτροπής προς το Δήμαρχο. Στο ίδιο Δελτίο Τύπου επαναλαμβάνεται η αδιαπραγμάτευτη θέση του Δήμου, να μην λειτουργήσουν στην Πεντέλη λατομεία, που ήταν ανενεργά για πάνω από 30 χρόνια, ενώ ζητείται από την κυβέρνηση να εκπονηθεί και για τη βόρεια πλευρά του βουνού masterplan, στα χνάρια αυτού που εκπονείται για τη νότια πλευρά του, με ήπιες παρεμβάσεις:

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, το Κεντρικό Δημαρχείο Διονύσου, οι Δημοτικές Κοινότητες και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, με αίτημα την επίτευξη οριστικής λύσης που θα αποτρέπει την εγκατάσταση νέων Λατομείων στην περιοχή μας.

Με αφορμή τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της  Βουλής, στο πλαίσιο του σχετικού Νομοσχεδίου «Διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος», απαιτούμε να δοθεί εδώ και τώρα βιώσιμη και οριστική λύση που διασφαλίζει την μη εγκατάσταση νέων λατομικών ζωνών στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Διονύσου έχει ήδη υποβάλει τις ρεαλιστικές προτάσεις του, μέσω τροπολογίας, και αναμένει από τον αρμόδιο ΥΠΕΝ αλλά και τους Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, να δώσουν λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο το περιβάλλον του Δήμου Διονύσου, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ευελπιστούμε ότι το δίκαιο αίτημα του Δήμου Διονύσου και των κατοίκων του μπορεί και πρέπει να γίνει αποδεκτόΕφόσον υπάρχει η κυβερνητική πολιτική βούληση, η οποία έχει ήδη έχει εκφραστεί κατά καιρούς από διάφορα κυνερνητικά στελέχη, θεωρούμε ότι θα μπορέσει τελικά να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να μπει φραγμός στα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία καραδοκούν να εγκαταστήσουν νέα Λατομεία στο Πεντελικό Όρος.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΟΡΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Παράλληλα καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη σύνταξη masterplan και για τη Βόρεια πλευρά του Πεντελικούκατά τα πρότυπα της νότιας πλευράς του, με την πρόβλεψη παρεμβάσεων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Υπουργείων καθώς και των Δήμων Διονύσου.

Ανάλογα με την έκβαση της συζήτησης στη Βουλή, θα επανεξετάσουμε την από εδώ και πέρα στάση μας.

 Ο Δήμος Διονύσου θα διαθέσει πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 20/3 στις 9:00 π.μ. (ώρα συγκέντρωσης 8:30 π.μ.) από την οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στα Δίφρακτα του Σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο (Κατάστημα «Πέρασμα»), με προορισμό τη Βουλή, με τη συμμετοχή αιρετών, μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.