logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRST DATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ –ΑΓΩΝΙΖOΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά δεν αφήνει περιθώρια αναμονής. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δύσκολα τα βγάζουμε πέρα το μήνα, για να πληρώσουμε λογαριασμούς, σουπερμάρκετ,  βενζίνη, τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες των παιδιών μας

Όλοι μας βάλαμε και βάζουμε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας την ανάπτυξη που δεν ήρθε και δεν θα έρθει ποτέ. Ζούμε με το άγχος καθημερινά του τι θα πρωτοπληρώσουμε, τι θα κόψουμε από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό για να τα βγάλουμε πέρα.

Αυτό δεν είναι ζωή, είναι επιβίωση!

Παράλληλα, ο προγραμματισμός της ζωής μας είναι ένα μόνιμο τουρλουμπούκι, με βάρδιες που τσακίζουν κόκαλα, συνεχόμενα βραδινά, Σαββατοκύριακα, υπερωρίες, όλο και περισσότερη εντατικοποίηση της δουλειάς μας

Παρακαλάμε για μια άδεια μπας και πάρουμε μια ανάσα και μέχρι την τελευταία ημέρα δεν ξέρουμε αν θα μας την δώσουν. Δεν ξέρουμε τη μας ξημερώνει αύριο αφού από την μια μέρα στην άλλη η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλει να κρατήσει κάποιο τμήμα και να το κλείσει ή να το πουλήσει αλλού (μαζί με τους εργαζόμενους) όπως έγινε στο τμήμα παραγωγής στο Κρυονέρι. Και δώσ’ του ξανά μετακινήσεις, και δώσ’ του ξανά εκπαίδευση και όλο και ακούμε ότι τα πράγματα θα φτιάξουν!

Η απόσχιση-απόλυση που αποφάσισε η εταιρεία για το τμήμα της παραγωγής δεν πρέπει να περάσει και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους! Η κίνηση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου αφού η εργοδοσία μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα ώρα και στιγμή να πουλήσει οποιοδήποτε τμήμα μαζί με τους εργαζόμενους σε άλλη εταιρεία!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η υπογραφή της σύμβασης με αύξηση του βασικού μισθού, είναι μια σημαντική νίκη, αλλά δεν αρκεί! Η ίδια η πραγματικότητα επιβάλει επαγρύπνηση και ΑΓΩΝΑ! Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα αποφασίσει η εκάστοτε κυβέρνηση να δώσει αύξηση τον βασικό, πότε θα δώσει καινούργιο fuel ή energy pass για να δούμε μια κάποια ανακούφιση.

Η υπογραφή της σύμβασης αποδεικνύει στην πράξη ότι όλα μπορούν να κερδηθούν μέσα από  την πάλη μας, γύρω από το Σωματείο μας πλάι πλάι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου και γενικότερα!

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε , νεκρώνουμε τον χώρο δουλειάς  μας, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Σωματείων στις 10:30 στα Προπύλαια. Απεργούμε:

  • Γιατί θέλουμε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις
  • Γιατί απαιτούμε μείωση στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, στα τιμολόγια του ρεύματος και του φυσικού αερίου, στην τιμή των καυσίμων
  • Γιατί δεν αποδεχόμαστε να μας πουλάνε και να μας αγοράζουνε λες κι είμαστε εξοπλισμός γραφείου
  • Γιατί θέλουμε ανθρώπινα ωράρια και βάρδιες
  • Γιατί θέλουμε και δικαιούμαστε την άδεια μας όταν το αποφασίζουμε εμείς

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10:30

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΈΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ

  • Δευτέρα 31/10 , κτίριο Αγ. Στεφάνου στις 14:00
  • Σάββατο 5/11 στην διαδικτυακή συζήτηση – ενημέρωση στις  11:30

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ LAPTOP – ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

ΤΟ Δ.Σ