logo


Στις 8.30 το πρωί της Τρίτης 1 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

*Δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή. Ο λόγος για τον ορισμό υπαλλήλου και την εξουσιοδότηση προς το Δήμαρχο να εκταμιεύσουν τα ποσά που δόθηκαν από το ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη “Μήδεια”, το Φεβρουάριο του 2021. Το ποσόν, που δίδεται στο Δήμο Διονύσου με δυο αποφάσεις του Υπουργείου, το Μάρτιο και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, ανέρχεται σε 880.000 ευρώ συνολικά και σύμφωνα με τις αποφάσεις  αποδίδεται απολογιστικά, σύμφωνα με την πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, τέσσερις παρατάξεις και δυο ανεξάρτητοι αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το εν λόγω θέμα: Οι μεν παρατάξεις διαμαρτυρόμενες επειδή δεν έχει γίνει ακόμη απολογισμός για τη “Μήδεια” εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ενώ ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός είχε ήδη ξεκαθαρίσει την αρνητική του ψήφο, όσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναλάμβανε την ευθύνη να επαναφέρει την ομαλή λειτουργία του Σώματος, που ως γνωστόν έχει τρωθεί, ιδιαιτέρως στις τελευταίες συνεδριάσεις. Την καταψήφιση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ακολούθησε ανακοίνωση της παράταξης της Διοίκησης “Δύναμη Ευθύνης”, στην οποία απάντησαν με αντίστοιχες ανακοινώσεις τόσο οι παρατάξεις όσο και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών. Τα χρήματα, που παραμένουν στο ταμείο της Τράπεζας της Ελλάδας, αποτελούν τμήμα μόνο των δαπανών από ίδιους πόρους στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Διονύσου με τη γνωστή διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες καταστροφές από τη “Μήδεια” πριν από ενάμιση χρόνο.

*Η αποδοχή επιχορήγησης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ του Δήμου, δράση που ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Στην αναβάθμιση περιλαμβάνεται ανακαίνιση των κτηριακών υποδομών όπου στεγάζονται τα ΚΕΠ, προμήθεια tablets για την χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet για τον έλεγχο ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες και δράσεις εκσυγχρονισμού των πληροφοριακών υποδομών των ΚΕΠ. Ο Δήμος Διονύσου, υπενθυμίζεται, διαθέτει 3 ΚΕΠ, στον Άγ. Στέφανο, στο ενοικιαζόμενο κτήριο της πρώην Εφορίας, στη Δροσιά, μέσα στο Δημοτικό Κατάστημα, και το Διόνυσο, σε κτήριο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας.  Για τις δράσεις αναβάθμισής τους, και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσόν των 41.000 ευρώ περίπου, το οποίο θα καταβάλλεται τμηματικά ανάλογα με το στάδιο υλοποίησης των παραπάνω δράσεων.

*Άλλες 223.000 ευρώ θα εισρεύσουν στο Ταμείο του Δήμου, ως χρηματοδότηση για την προμήθεια απορριμματοφόρων και συνοδευτικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

*Ξεκινάει η δημοπρασία του δημοτικού περίπτερου στη Σταμάτα, που είχε αποσυρθεί για περαιτέρω διευκρινίσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως το κατώτατο όριο προσφοράς για το μηνιαίο μίσθωμα έχει ορισθεί στα 350 ευρώ, ενώ η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική, και εφόσον δεν παρουσιαστεί πλειοδότης, τότε- σύμφωνα και με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Τσουδερού– θα πραγματοποιηθεί οίκοθεν από το Δήμαρχο.

*Προχωρεί η διαδικασία ανάδειξης οριστικού αναδόχου για το έργο της αποχέτευσης στην Άνοιξη, με την έγκριση και του 2ου πρακτικού. Υπενθυμίζεται πως αν και στο σχετικό διαγωνισμό είχε αναδειχθεί μειοδότης, ο τελευταίος λίγο πριν υπογράψει τη σύμβαση, το 2021, υπαναχώρησε, ενώ οι επόμενοι δυο δεν είχαν ανανεώσει τις εγγυητικές τους επιστολές. Μπροστά στον κίνδυνο να βαλτώσει το έργο, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, στην οποία μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ, που προσέφερε 4.586.127,61 €, χωρίς ΦΠΑ, και μέση έκπτωση 13,43%. Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης, μήκους 13 χιλιομέτρων, στις περιοχές Αγ. Παρασκευή, Φασίδερι και Άγ. Άγγελοι στην Άνοιξη. Μετά και από την έγκριση, αύριο, της Οικονομικής Επιτροπής, το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου και τη συμβασιοποίησή του.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του Δήμου Ιωάννη Σαρκίρη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 2ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης για αγορά γραμματοσήμων.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό Υπευθύνου Λογαριασμού, και παροχή εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο, για υπογραφή της Δηλώσεως Ορισμού Υπευθύνου Λογαριασμών, καθώς και κάθε άλλων αιτήσεων προς την Τράπεζα της Ελλάδος που αφορά τις Επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α&Β βαθμού.

ΘΕΜΑ 5ο: Εισήγηση για την αποδοχή εσόδων από το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά τη χρηματοδότηση προμήθειας απορριματοφόρων οχημάτων μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

ΘΕΜΑ 6ο: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού περιπτέρου στη Δ.Ε. Σταμάτας με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση αναδοχής χρέους για οφειλές του Δήμου.

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. για ενίσχυση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Αδέσποτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Διονύσου.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση του πρακτικού Νο 2 της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2 Α του Ν.4412/2016 και κατακύρωση της σύμβασης για την ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙΔΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ Δ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ», (κωδ. πράξης (ΟΠΣ): 5008942). στον Βόλο στις 21-23 Νοεμβρίου 2022.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Πρακτικού γνωμοδοτικού οργάνου (άρ. 32Α ν. 4412/2016 & παρ. 1 άρ. 43 ν. 4605/2019) και Ανάθεση Υπηρεσίας Καθαρισμός κτιρίων Δήμου Διονύσου.