logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, της 23ης Μαρτίου 2022, θα μείνει στην Ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν για όσους εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα κοινά γενικώς.

Τα έργα και οι ημέρες της ισχνής πλειοψηφίας πλην παραμένουσας Διοίκησης Καλαφατέλη, συμπυκνώνονται σε μια 4ωρη άνευ προηγουμένου ύποπτη μεθόδευση. Στόχος να μη συζητηθεί ανοιχτά και δημοκρατικά το θέμα που είχαν συνυπογράψει δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συναποτελούν την πραγματική πλειοψηφία, εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο τμήμα των δημοτών του Δήμου μας. Των κατοίκων δηλαδή που εμπαίζονται, παραπλανούνται, προδίδονται και αδικούνται, βάναυσα…

Ο πρόεδρος του ΔΣ, κατώτερος των περιστάσεων για άλλη μια φορά, καθοδηγούμενος αναρμοδίως από τον δήμαρχο παρεμπόδισε, εντελώς πραξικοπηματικά, ως μη όφειλε, τη συνέχιση της οριζόμενης εκ του νόμου διαδικασίας και τη λήψη απόφασης, σε ένα εξόχως σοβαρό θέμα που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Μα και σε νέο αίτημα για ουσιώδη συζήτηση επί του προκειμένου, η απάντηση ήταν τεχνηέντως απορριπτική για τυπικούς και μόνο λόγους.

Καταλάβετέ το, κύριοι της διοίκησης, που θυμίζετε πια ψευτο-σερίφηδες της …Τιχουάνα και άλλων σκοτεινών τριτοκοσμικών πόλεων στις οποίες κυριαρχεί η ανομία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ λήψης αποφάσεων του Δήμου. Οι αποφάσεις του δεν μπορούν να υπονομευθούν ή να ανατραπούν από οποιοδήποτε άλλο υποκείμενο όργανο, παρά μόνο από το ίδιο ή να ακυρωθούν από υπερκείμενη (ελεγκτική) αρχή.

Όσα βιώσαμε στην εν λόγω συνεδρίαση είναι εξόχως λυπηρά.  Να ζητάμε  συζήτηση,  κατόπιν αιτήσεως 23 δημοτικών συμβούλων, για τους όρους του διαγωνισμού του συστήματος ενεργειακής αναβάθμισης για τον ηλεκτροφωτισμό με εξοικονόμηση ενέργειας. Αντί αυτού,  ο δήμαρχος  με  απροκάλυπτο αυταρχισμό και υστερόβουλη μεθόδευση, το έφερε πονηρά στην Οικονομική Επιτροπή, πριν καν συζητήσουμε οτιδήποτε, όπου και  ψήφισε η διοίκηση με 5 ψήφους υπέρ και 3 κατά… Κυριολεκτικά, κατόπιν εορτής, όλα στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»!

Φυσικά, υπόλογος και αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος που επέλεξε να προσβάλει -για μία ακόμη φορά- τη νοημοσύνη μας, συγκαλώντας πριν, ως κίνηση αντιπερισπασμού, την Ο.Ε. για να προλάβει να διασφαλίσει τα ύποπτα σχέδιά του…

Τα ερωτήματα εύλογα:

• -Γιατί μια τέτοια τακτική δήμαρχε;

• -Εσείς δεν ζητούσατε από τις υπόλοιπες παρατάξεις συναινέσεις;

• -Θεωρείτε ότι εσείς διεκδικείτε το αλάθητο;

• -Μόνον εσείς σκέφτεστε το καλό του δήμου και των δημοτών;

• -Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι αυτής της βιαστικής μεθόδευσης;

• -Είναι για το καλό των δημοτών, ή θέλετε να τους …«αλλάξετε τα φώτα»;

Ακόμη δεν έχετε κατανοήσει κύριε Καλαφατέλη, εσείς και όσοι ακολουθούν τέτοιου είδους τακτικές, ότι έτσι, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να απορεί ο κόσμος, και να υιοθετεί απόψεις ότι από τους πιο διεφθαρμένους φορείς της κοινωνίας είναι οι Ο.Τ.Α.

Είστε «τα-led-α» στις αναθέσεις και στις σκοτεινές διαδρομές.

Αυτή δεν είναι διαφανής διαγωνιστική διαδικασία, είναι όμως αυτό που λέμε λαϊκά εδώ «γ-led-αμε»…

Με ποιο δικαίωμα εκχωρείτε σε ιδιωτική εταιρεία τα χρήματα των δημοτών για 12 χρόνια για να «αυγατίσουν» κάποιοι τα κεφάλαιά τους, σε βάρος όλων μας, με αμφίβολης ποιότητας υλικά και διάρκειας ζωής;

Είναι πλέον σαφές ότι, η Διοίκηση Καλαφατέλη εκτός από τις ύποπτες μεθοδεύσεις της και την εξουσιαστική της βουλιμία είναι και αδιάντροπη!

«Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»