logo


Δήλωση αποποίησης υπέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες οι Δ. Ζαμάνης και Κ. Κουριδάκης, που την περασμένη Κυριακή 16 Ιανουαρίου είχαν οριστεί- με τη διαδικασία τής κατά πλάσμα δικαίου εκλογής- Αντιπρόεδρος και Γραμματέας αντιστοίχως του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης για τις Δημαιρεσίες. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία αυτή ακολουθείται όταν η εν λόγω συνεδρίαση δεν πραγματοποιηθεί ή ματαιωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας για δεύτερη φορά, όπως έγινε και στην περίπτωση του Δήμου Διονύσου. Την περασμένη Κυριακή, και εφόσον οι 4 από τις πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση, απαρτία δεν επετεύχθη. Στην περίπτωση αυτή, και με βάση υπουργική εγκύκλιο, προβλέπεται ο ορισμός ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του συμβούλου της πλειοψηφίας που απέσπασε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2019. Εν συνεχεία παρέχεται η δυνατότητα στους επόμενους σε αριθμό ψήφων συναδέλφων του να παραιτηθούν από το αξίωμα, μέχρι να έρθει η σειρά του “εκλεκτού”, που εν προκειμένω είναι ο Θ. Κρητικός. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα: Την περασμένη Κυριακή ορίσθηκαν οι κύριοι Ζαμάνης και Κουριδάκης, οι οποίοι- όπως και οι επόμενοι σε αριθμό ψήφων συνάδελφοί τους από την οικεία παράταξη- υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους μέχρι να έρθει η σειρά, για μεν τους Ανοιχτούς Ορίζοντες του Ι. Αμπαρτζίδη που ορίζεται Αντιπρόεδρος, ενώ για την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” του Άγγ. Κατσιακίδη που ορίζεται Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανάλογη διαδικασία ακολουθήθηκε και για την οριστική σύνθεση των δυο Επιτροπών του Δήμου: Η Οικονομική Επιτροπή παραμένει όπως είχε οριστεί την περασμένη Κυριακή, μια που οι Δ. Ζαμάνης και Κ. Μαϊχόσογλου, από τη μείζονα και Κ. Κουριδάκης από την ελάσσονα αποδέχτηκαν τον ορισμό τους. Όσο για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι εκπρόσωποι της μείζονος αποποιήθηκαν τον ορισμό τους υπέρ των Αγγ. Πέππα και Στ. Ουσταμπασίδη, ενώ παραμένει τακτικό μέλος ο Κ. Κουριδάκης.

Άμεσα, τέλος, αναμένεται να αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι δηλώσεις αποποίησης, ώστε να συμπληρώσουν το πρακτικό ορισμού των μελών και για το Δημοτικό Συμβούλιο και για τις δυο Επιτροπές, να πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας και εν συνεχεία να συσταθούν και επισήμως τα τρία συλλογικά όργανα του Δήμου.