logo


Ο προσφάτως διαγραφείς από τη διοικούσα παράταξη δημοτικός σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός απαντά στη σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη και δίνει τη δική του οπτική για όσα μεσολάβησαν από τις 3 Ιανουαρίου, οπότε και εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με τήρηση όλων των προβλεπομένων διαδικασιών, μέχρι την περασμένη Κυριακή 16 Ιανουαρίου, οπότε και πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από τη δημοτική ομάδα της Δύναμης Ευθύνης για το Διόνυσο, πριν ακόμη ξεκινήσει η ειδική συνεδρίαση για τις Δημαιρεσίες.

Στη σύντομη ανάρτησή του ο κ. Καρυστινός υπογραμμίζει- ίσως διφορούμενα- πως ο Δήμος Διονύσου έχει ανάγκη “μια νέα αρχή», ενώ καλεί τη Διοίκηση να επιστρέψει στις ιδρυτικές αρχές της παράταξης. Απευθύνει επιπλέον την- επίσης διφορούμενη- προειδοποίηση “πριν χρειαστεί η τοπική κοινωνία να κινήσει αναγκαίες διεργασίες για την κάλυψη του ελλείμματος εκπροσώπησης”, με τη δημιουργία ίσως εναλλακτικών κινήσεων. Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος τονίζει πως θα παραμείνει στις επάλξεις, δουλεύοντας με αγάπη και σεβασμό  για το περιβάλλον-«φυσικό, έμβιο και ανθρωπογενές». Την ανάρτηση, τέλος, συνοδεύει μια ετικέτα (hashtag), διφορούμενη και αυτή: Νέος Διόνυσος Παρών.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Καρυστινού έχει ως εξής:

Με σεβασμό στις καταστατικές αρχές και στην ιεραρχία της Δύναμης Ευθύνης αλλά και στην εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε στο παρελθόν, αναθέτοντάς μου καθήκοντα Αντιδημάρχου, γνωστοποίησα στον Δήμαρχο ήδη από τη Δευτέρα 3/1 την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα στην κατά νόμο εντός του Δ.Σ. μυστική ψηφοφορία για τη θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόνισα ότι σκοπεύω να εγγυηθώ τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου, διαφάνειας και ισηγορίας που οφείλουν να διέπουν το όργανο και να εργαστώ γι’ αυτές ουσιαστικά συμπεριλαμβάνοντας – και όχι αποκλείοντας – τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις. Η πίστη μου ότι το όργανο μπορεί να αποτελέσει πεδίο διαπαραταξιακής σύγκλισης και περαιτέρω παραγωγής ουσιαστικής πολιτικής επ’ ωφελεία του Δήμου, προφανώς δεν έγινε επαρκώς κατανοητή ή παρερμηνεύθηκε συνειδητά.

Δυστυχώς, χωρίς καμία δική μου υπαιτιότητα οι συνεδριάσεις για την ανάδειξη Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου δεν πραγματοποιήθηκαν. Και η επιμονή μου να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος βαφτίστηκε εκβιασμός και προσωπική φιλοδοξία. Ο Δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει γιατί παρέκαμψε τη ρητή επιταγή ότι δεν διενεργούνται χωριστές διαδικασίες, πολλώ δε μάλλον ψηφοφορίες, εκτός συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσωπικές επιθέσεις υποδηλώνουν προσωπικές ανασφάλειες. Και αφήνουν αδιάφορο τόσο εμένα, όσο και – κυρίως – τους δημότες. Τους δημότες που γνωρίζουν καλά ότι απαιτείται μια νέα αρχή για τον Δήμο μας. Και σε αυτή τη νέα αρχή δεν περισσεύει χρόνος για ανούσιες αντιπαραθέσεις. Μοναδική μου προτεραιότητα είναι η επίλυση των προβλημάτων των Διονυσιωτών και η βελτίωση της πόλης. Κι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου -χωρίς να δέχομαι πολιτικά ανταλλάγματα- θα παραμείνω δίπλα στους συμπολίτες μου, αναδεικνύοντας κάθε πρόβλημά τους και πιέζοντας για την επίλυσή του, ενώ ταυτόχρονα θα υποδεικνύω στη διοίκηση αναπτυξιακές πολιτικές. Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να κάνουμε τον Δήμο μας πρότυπο, επιδεικνύοντας σεβασμό και αγάπη στο φυσικό, έμβιο και ανθρωπογενές περιβάλλον. Ελπίζω ότι η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει σύντομα στις ιδρυτικές αρχές της παράταξης πριν χρειαστεί η τοπική κοινωνία να κινήσει αναγκαίες διεργασίες για την κάλυψη του ελλείμματος εκπροσώπησης.

#Neos_Dionysos_Parwn