logo


Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή της χρονιάς, και το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου θα συνεδριάσει δυο φορές σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Η πρώτη συνεδρίαση, τακτική, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με πέντε θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, και με πιο σημαντικό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2022. Ενώ αμέσως μετά, στις 7 το βράδυ, θα ξεκινήσει η δεύτερη, ειδική, συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου για την επόμενη χρονιά. Υπενθυμίζεται πως οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο YouTube.

Επιστρέφοντας στο Τεχνικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, το συνολικό ύψος του για τη χρονιά που έρχεται, φτάνει στα 11.741.626,68€, με το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του, 11.372.213,35€, να αναφέρεται σε έργα που χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς, ενώ 369.413,33€ αφορούν σε έργα που θα εκτελεστούν με Ίδιους Πόρους. Τέλος, τα συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες του Δήμου ανέρχονται στο ποσό των 2.208.782,39€.

Στην ίδια εισήγηση τονίζεται πως, στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται προμήθειες και εργασίες που θα συμπεριληφθούν μόνο στον Προϋπολογισμό. Εφόσον εξασφαλίζονται πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα θα συμπεριληφθούν και έργα που δεν υπάρχουν στο παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία θα ενταχθούν με τροποποίησή του.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 περιλαμβάνει: • Έργα ύδρευσης –αποχέτευσης • Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, π.χ. κλπ) • Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – λακκούβες) • Αντιπλημμυρικά έργα • Βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων • Έργα αναπλάσεων • Έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων • Χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών • Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη για την πρώτη συνεδρίαση, στις 5μ.μ.:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Τεχνικό Πρόγραμμα ο.ε. 2022 του Δήμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2021 για το Γ΄ Τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 3ο: 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2021. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 4ο: Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ. 32 του Ν. 1080/1980, όπως ισχύει.

ΘΕΜΑ 5ο: Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του ΠΔ 270/1981 περί εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων.

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων (άρθ. 192 παρ. 1 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του ΠΔ 270/1981

Όσο για τη συνεδρίαση με θέμα τον Προϋπολογισμό, ύψους 64.846.541 ευρώ, μια που οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν παρέστησαν στις δυο σχετικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (σ.σ. με την εξαίρεση του Π. Τσούκα από τη μείζονα που συμμετείχε στη συνεδρίαση της 6/12 αλλά δεν τοποθετήθηκε σχετικά) αναμένεται να τοποθετηθούν αναλυτικά σήμερα για το αν συμφωνούν ή όχι με τις εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, πως ο Προϋπολογισμός για του χρόνου είναι λιτός, ρεαλιστικός και τεκμηριωμένος. Σημειώνεται πως ο Προϋπολογισμός έχει περάσει από τον έλεγχο του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ και επέστρεψε με μια μόνο διόρθωση εγγραφής.

Η ειδική συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7μ.μ.:

ΘΕΜΑ 1ο: Προϋπολογισμός Δήμου ο.ε. 2022

ΘΕΜΑ 2ο: Κατάρτιση και ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Διονύσου οικ. έτους 2022.