logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη μέθοδο της «συμφωνίας-πλαίσιο» ο Δήμος Διονύσου θα μπορεί σύντομα να πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης των σχολικών και δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων καθώς και των κτιρίων για τα οποία έχει σχετική αρμοδιότητα.

Η σύμβαση υπεγράφη την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανου Κριεμάδη.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, που θα έχει ισχύ για τρία (3) έτη με δυνατότητα παράτασης ενός (1) ακόμη έτους με αιτιολογημένη απόφαση, είναι δυνατή η ανάθεση εκτελεστικών συμβάσεων για την εκτέλεση πάσης φύσεως οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για επεμβάσεις, επισκευές και συμπληρώσεις στις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις όλων των σχολικών και δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση των κτιρίων, για αποκατάσταση ζημιών οι οποίες προκύπτουν στο πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς και εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στα στοιχεία του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, τις ανάγκες ασφάλειας των εγκαταστάσεων και γενικά οτιδήποτε προκύπτει. Επίσης, στο αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο περιλαμβάνεται και η υπηρεσία σύνταξης φακέλων υπαγωγής στον Ν4495/2017 οι οποίοι τυχόν θα απαιτηθούν για την αδειοδότηση των προαναφερόμενων εργασιών.

Η εν λόγω «συμφωνία-πλαίσιο» έχει σκοπό να καλύψει με αποτελεσματικό τρόπο τις ιδιαίτερα οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν αναφορικά με τα κτίρια που συντηρεί ο Δήμος Διονύσου καθώς και μελλοντικές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Κριεμάδης κάνουν λόγο για  σημαντική εξέλιξη καθώς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα σε σχέση με τα κτίρια του Δήμου.