logo


Δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις, τη μία μετά την άλλη, με τηλεδιάσκεψη, και δυο θέματα ανά συνεδρίαση, θα πραγματοποιήσει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 8 και στις 9.30 το βράδυ αντιστοίχως.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί το κλείσιμο και ο απολογισμός της οικονομικής χρήσης 2017 και στη δεύτερη τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία για το 2018, μετά και από σχετικό αίτημα του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο τελευταίος, με έγγραφό του από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ζητήσει την υποβολή των εγκεκριμένων απολογισμών για τις δυο παραπάνω χρονιές, επί Διοίκησης Ζαμάνη και με Πρόεδρο της Επιτροπής τότε τον Α. Δελαγραμμάτικα.

Την εισήγηση της νυν Προέδρου Τ. Κώνστα συνοδεύουν λεπτομερείς πίνακες από το Βιβλίο Εσόδων- Εξόδων, καθώς και με την ετήσια κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της Επιτροπής, αλλά και υπόμνημα του λογιστή της Επιτροπής, που δημιουργεί ερωτηματικά.

Ειδικότερα ο λογιστής επισημαίνει σειρά παραλείψεων αλλά και παρατυπιών στην τήρηση των οικονομικών στοιχείων και των δυο χρήσεων, ανάμεσά τους την απουσία ορισμού οικονομικού διαχειριστή, τη μη τήρηση μπλοκ εισπράξεων- πληρωμών, την άρνηση του τέως Προέδρου να παραδώσει τα διαχειριστικά στοιχεία στη διάδοχό του, κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού χωρίς αντίστοιχα παραστατικά για πληρωμές άνω των 80.000 ευρώ, πραγματοποίηση δαπανών για προσωπικά έξοδα του τέως Προέδρου, δαπάνες χωρίς αντίστοιχες αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής κ.λπ.

Για όλα τα παραπάνω η Πρόεδρος προτείνει μεν την έγκριση των απολογισμών για τις δυο χρονιές, αλλά με επιφύλαξη, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται περαιτέρω ενδελεχής έλεγχος από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Υπενθυμίζεται, τέλος, πως έλεγχο για οικονομικά στοιχεία παρελθόντων ετών της Σχολικής Επιτροπής, για τα οποία δεν είχαν υποβληθεί απολογισμοί, πραγματοποιεί ήδη η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Τα δυο προηγούμενα χρόνια  υποβλήθηκαν οι απολογισμοί για το  2014 και το 2016, εκκρεμούν αυτοί του 2017 και του 2018, που θα συζητηθούν αύριο, ενώ ο απολογισμός του 2015, αν και είχε εγκριθεί τότε από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είχε υποβληθεί εγκαίρως στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εκκρεμότητα που διευθετήθηκε στην παρούσα Διοίκηση.