logo


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και συνεχίζεται αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου στο Εφετείο η δίκη για την υπόθεση γνωστή ως “νερά του Κρυονερίου”, στην οποία κατηγορούμενοι είναι πρώην και νυν αιρετοί, ανάμεσά τους και ο νυν Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η υπόθεση, όπως πια είναι γνωστό, αφορά στην αγορά νερού εκ μέρους της προκαλλικρατικής Κοινότητας Κρυονερίου από ιδιώτες, όταν η περιοχή αντιμετώπιζε λειψυδρία με ταυτόχρονη αλματώδη αύξηση του πληθυσμού της, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι 11- από τους αρχικώς 17- κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις παρακάτω κατηγορίες:

*Απιστία στην Υπηρεσία, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ

*Ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία στην Υπηρεσία τελεσθείσα από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ

*Άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία στην Υπηρεσία τελεσθείσα από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ.

Στις 8 Νοεμβρίου, και πριν το Δικαστήριο να διακόψει λόγω ωραρίου, είχε προλάβει να καταθέσει ο τέως Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που μαζί με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Α. Πασιπουλαρίδη, είχαν φέρει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και σήμερα αποτελούν τους δυο βασικούς μάρτυρες κατηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στην κατάθεσή του ο κ. Ζαμάνης υποστήριξε πως αντί να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η τότε Κοινότητα Κρυονερίου έσπευσε να αγοράσει νερό από ιδιώτη, ο οποίος δεν διέθετε άδεια εμπορίας, με τον Κοινοτάρχη τότε, σημερινό Δήμαρχο, να εξαπατά το Κοινοτικό Συμβούλιο

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση του κ. Ζαμάνη από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται πως οι 7 από τους 11 κατηγορουμένους, όχι όμως και ο Δήμαρχος, έχουν ζητήσει τη νοµική συνδροµή τους από το ∆ήµο, με ορισμό δικηγόρου της επιλογής τους για την υπόθεση, και έχουν επιλέξει κατά περίπτωση τους δικηγόρους Γ. Ζηκίδη και Α. Παπατσώρη.