logo


Στον Άγ. Στέφανο συνεχίζονται σήμερα, 26 Νοεμβρίου, και στη Δροσιά θα ολοκληρωθούν αύριο, 27/11, οι δράσεις της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Ψυχικής Υγείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Από τους συνδιοργανωτές, εντούτοις, απουσιάζει η αναφορά στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, που ψηφίστηκε, με το ζόρι, πριν από ένα χρόνο ακριβώς και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της, επαληθεύοντας την τότε εκτίμηση της Οδού Διονύσου περί «διεκπεραιωτικής και μόνο σύστασης”.

Σχετική ήταν η ερώτησή μας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (23/11), για την απουσία της Επιτροπής Ισότητας από τις εκδηλώσεις για ένα θέμα που αποτελεί ένα από τους τέσσερις πυλώνες ύπαρξής της, σύμφωνα με τη νομοθεσία ( “…δ) συνεργάζεται με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ (Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων) για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών”). Στην ερώτηση αυτή, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης απάντησε πως η Επιτροπή θα είναι παρούσα στις εκδηλώσεις, που πάντως διοργανώνονται από το Δήμο.

Τις εκδηλώσεις υπενθυμίζει με ανάρτησή της στο facebook η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου:

Ξεκινήσαμε! Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Ψυχικής Υγείας, που δραστηριοποιείται στην Υπηρεσία, εφαρμόζουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.

Για το σκοπό αυτό, επιστήμονες ψυχικής υγείας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τον πολύπλευρο  ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, θα παραβρίσκονται:

  στον Άγιο Στέφανο επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου (στο ύψος της Λαϊκής Αγοράς) στις 25 Νοεμβρίου και στην Πλατεία Δημοκρατίας εντός της Ψυχολογικής υπηρεσίας στις 26 Νοεμβρίου (λόγω καιρικών συνθηκών) ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

  στη Δροσιά, στην κεντρική πλατεία, στις 27 Νοεμβρίου και ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Στους χώρους, επίσης, θα αναρτηθούν φωτογραφίες από το Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Διονύσου με σχετικό θέμα.