logo


Μπορεί η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό 2021 του Δήμου Διονύσου να διήρκεσε μόλις 20 λεπτά, μια που ούτε ο Δ. Ζαμάνης από τη μείζονα μειοψηφία ούτε ο Δ. Αλεξανδρής από τον Εύπολι υπεισήλθαν σε λεπτομερείς παρατηρήσεις, δεν έλειψαν εντούτοις οι ειδήσεις.

Η πρώτη αφορούσε στη δρομολογούμενη άρση της αδικίας για την Κοινότητα Άνοιξης, η οποία από το 2016 πληρώνει Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) 0,68 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, τη στιγμή που δυο άλλες Κοινότητες, η Δροσιά και η Σταμάτα, δεν πληρώνουν ούτε σεντ. Η αδικία αυτή, κατά τις δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, αναμένεται να αποκατασταθεί με τη διόρθωση στους συντελεστές- μείωση για την Άνοιξη και αύξηση για Σταμάτα και Δροσιά- σε προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και θα συζητηθούν τα δημοτικά τέλη για το 2021.

Η παραπάνω διόρθωση θα είναι και η μοναδική, μια που πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η καθήλωση των δημοτικών τελών στα περυσινά επίπεδα, λόγω και της πανδημίας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το ποσόν των 80.000 ευρώ που υπολογίζεται να εξοικονομηθεί από τη διόρθωση του ΦΗΧ διατίθεται στις Σχολικές Επιτροπές.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2021: “Θέλαμε να τον κάνουμε το Δεκέμβριο, το πρώτο δεκαήμερο- αλλά αποδείχτηκε πολύ δύσκολο. Τρέχουμε με τον Προϋπολογισμό, ώστε να ψηφισθεί πριν από τις Γιορτές, τρέχουμε για το Τεχνικό Πρόγραμμα, εκκρεμεί ο σχεδιασμός προτάσεών μας για να τις υποβάλουμε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, για το οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί παράταση και λήγει στο τέλος του έτους, και όλα αυτά σε συνθήκες πανδημίας με μειωμένο προσωπικό, οπότε αναγκαστικά ο απολογισμός πήγε πίσω. Η σκέψη πάντως είναι να υπάρξει και προεργασία, δηλαδή να καλέσουμε τους δημότες να υποβάλουν και ερωτήματα, ενόψει της σχετικής παρουσίασης”.