logo


Δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών και με 24 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, θα πραγματοποιηθεί η 37η για το 2020 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 9 το πρωί.

Πρώτο θέμα αυτό για το οποίο έγινε και η πρόσφατη 5η αναμόρφωση Προϋπολογισμού, μια που εκ παραδρομής δεν είχε συμπεριληφθεί ο ΦΠΑ στη συνολική δαπάνη. Πρόκειται για το διαγωνισμό για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου και μείωσης διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης, συνολικού Προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η συγκεκριμένη προμήθεια, η πρόταση χρηματοδότησης της οποίας είχε εγκριθεί από το 2016 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στοχεύει στην αναβάθµιση των υποδοµών ύδρευσης του ∆ήµου ∆ιονύσου για την µείωση των διαρροών και την εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του πόσιµου νερού σε περιοχές ευθύνης της, οι οποίες παρουσιάζουν ελλειµµατικό υδατικό ισοζύγιο, μεγάλο επίπεδο µη τιµολογούµενου νερού (µη ανταποδοτικό νερό), αυξηµένο δείκτη διαρροών, µη ορθολογικό τρόπο λειτουργίας ενώ απαιτείται και ιδιαίτερη µέριµνα για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού δεδοµένων των εγγενών δυσκολιών οι οποίες προέρχονται από τη σύσταση νερού των γεωτρήσεων που παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιζήµατα λόγω µεγάλης συγκέντρωσης µαρµάρου στο υπέδαφος (ασβεστίτη CaCO3) και λόγω της παντελούς απουσίας εξοπλισµού παρακολούθησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις εσωτερικές υποδοµές του δικτύου ύδρευσης, γράφει στην εισήγηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Yπηρεσιών Γ. Τσουδερός.

Την ενεργειακή αναβάθμιση για δυο σχολεία, τα Γυμνάσια Δροσιάς και Άνοιξης, προτείνει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, με στόχο να συμμετάσχει ο Δήμος Διονύσου στη Δράση “Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια” του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής.Το συνολικό ποσό των επεµβάσεων βάσει του προϋπολογισµού της πρότασης είναι 500.000,00 €. Η επιλέξιµη δαπάνη σε συνέχεια της εν λόγω πρόσκλησης της Περιφέρειας ανέρχεται στο ποσό των 212.430,00 € ενώ η µη επιλέξιµη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 287.569,40 €.

Στην ίδια συνεδρίαση ανακηρύσσεται ο οριστικός μειοδότης, ενώ προκηρύσσεται και νέος διαγωνισμός, για την υπηρεσία συλλογής βιοαποδομήσιμων και ογκωδών αντικειμένων, προϋπολογισμού 148.539 ευρώ.

Δυο παραβάσεις, και μάλιστα καθ’ υποτροπή, στο χώρο λειτουργίας του κλαδοφάγου διαπίστωσε η αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής σε αυτοψία της τον περασμένο Μάρτιο. Η πρώτη παράβαση αφορά στη μη σύννομη διαχείριση στερεών αποβλήτων, ενώ για τη λειτουργία του κλαδοφάγου στο συγκεκριμένο χώρο, στην περιοχή Αχλαδούλα, δεν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η δεύτερη αφορά στη μη σύννομη μεταφορά και παράδοση των υπολειμμάτων φυτικής ύλης. Το συνολικό πρόστιμο- διοικητική κύρωση- που επεβλήθη για τις παραπάνω παραβάσεις της  περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ανέρχεται στο ποσόν των 11.000 ευρώ, για το οποίο κλήθηκε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει τη δυνατότητα προσφυγής, ώστε η Οικονομική Επιτροπή εν συνεχεία να αποφασίσει την άσκηση ή όχι ενδίκου μέσου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Διεύθυνση της Περιφέρειας απορρίπτει όλες τις εξηγήσεις που έδωσε για τις παραπάνω παραβάσεις η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, ενώ σημειώνει πως δεν της απεστάλησαν- αν και εγγράφως τα ζήτησε- σειρά στοιχείων. Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα με τη λειτουργία του κλαδοφάγου στην Αχλαδούλα έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τις Δημοτικές Αρχές μια που στο Δήμο Διονύσου έχει επιβληθεί και παλαιότερα, επί Διοίκησης Ζαμάνη, για τους ίδιους λόγους πρόστιμο 8.000 ευρώ. Έχει επιπλέον απασχολήσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου με κατά καιρούς ερωτήσεις και καταγγελίες κυρίως από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από ερώτηση της “Οικολογικής Συμμαχίας για την Περιφέρεια Αττικής” τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από τις 2 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν φέτος τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, που όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθούν στο χώρο του παλιού Σταθμού του τρένου, στην Κοινότητα Διονύσου. Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει με συναυλία του ο Μ. Φραγκούλης την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα προβλέπει συναυλία πιάνου από τον πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Χρίστο Παπαγεωργίου. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στη σκηνή το μουσικό σχήμα FORTISSIMO, το πρώτο ελληνικό γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων.  Μια εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, η Ορχήστρα Εγχόρδων Sinfonietta Αθηνών θα μοιραστεί με το κοινό “Μια αγκαλιά τραγούδια” σε μια συναυλία κλασικού και έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στη σκηνή ο Γιώργος Θεοφάνους για μια ακόμη συναυλία, παρέα με τους Όλγα Βενετσιάνου, Βασίλη Πορφυράκη, Αφροδίτη Χατζηµηνά και το νικητή του X FACTOR 2019 Γιάννη Γρόση. Τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ θα πλαισιώνονται από μικρό φεστιβάλ βιβλίου, τους Βιβλιοφάγους, σε επιμέλεια της παιδαγωγικής ομάδας “Απ’ Ουσία”, με διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια για τα παιδιά από προσχολικής ηλικίας και μέχρι 12 ετών. Οι  δαπάνες για όλα τα παραπάνω προτείνεται να γίνουν με απ’ ευθείας ανάθεση, συνολικού ύψους 33.600 ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στον Γ. Θεοφάνους με αμοιβή πάνω από 16.000 ευρώ.

Άλλα 8.596 ευρώ απαιτούνται για την 24ωρη φύλαξη του χώρου και την περίφραξή του με κιγκλιδώματα, ενώ 4.092 ευρώ θα στοιχίσει η ενοικίαση 2 ειδικών οθονών για 5 ημέρες, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους λιγότερους- λόγω πανδημίας- καθήμενους θεατές να έχουν καλύτερη εικόνα των δρώμενων στη σκηνή.

Με λίγα λόγια, και μέχρι στιγμής, το συνολικό ύψος των απ’ ευθείας αναθέσεων για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2020 ανέρχεται στις 46.244 ευρώ. Και αν σ’ αυτό προστεθεί και το κονδύλι των 4.924 ευρώ (σ.σ. το ίδιο πάντα, χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει!) για την ενοικίαση πλαστικών καθισμάτων, τότε το ποσόν για τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου ξεπερνάει τις 51.000 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Εισήγηση για την έγκριση των όρων διακήρυξης για την «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου/Τηλεχειρισμού και μείωσης ∆ιαρροών στα ∆ίκτυα Ύδρευσης του ∆ήμου ∆ιονύσου» με Κωδικό ΟΠΣ 5001680 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», Προϋπολογισμού 1.858.450,00€ συμ/νου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικών Νο1 & Νο 2 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των ΝΠ∆∆ 2020-2021.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος συνοπτικού διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδότη για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Αποκομιδής Βιοαποδομήσιμων – Ογκωδών Απορριμμάτων».

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης περί υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2941/10-10-2019 Πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, στη ∆ράση «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια» στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του Άξονα Προτεραιότητας 04 «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αστικές περιοχές» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με τίτλο πράξης: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Αποκομιδής Βιοαποδομήσιμων – Ογκωδών Απορριμμάτων του ∆ήμου».

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 6: Έκφραση τοποθέτησης της ∆/νσης Περ/ντος επί απόφασης διοικητικής κύρωσης επιβολής περιβαλλοντικού προστίμου & λήψη Α.Ο.Ε για έγκριση άσκησης ενδίκου μέσου κατ’ αυτής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 7: Λήψη απόφασης για την στάση του ∆ήμου επί της εφέσεως πρώην αιρετού.

ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: Εξειδίκευση πίστωσης για μηχανής καταμέτρησης χαρτονομισμάτων για το ταμείο του ∆ήμου ΚΑΕ: 10.7134.0002.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την φύλαξη του χώρου εκδηλώσεων (∆ιόνυσος) κατά την διάρκεια του φεστιβάλ “∆ιονύσια 2020” ∆ήμου ∆ιονύσου και ενοικίαση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων εκδηλώσεων.

ΘΕΜΑ 12ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την Ενοικίαση Εξοπλισμού Οθονών Οπίσθιας Προβολής για την υποστήριξη του Φεστιβάλ των ∆ιονυσίων 2020- ΚΑΕ: 15.6471.0003.

ΘΕΜΑ 13ο: ∆ιοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων “∆ΙΟΝΥΣΙΑ 2020” – ΚΑΕ: 15.6471.0003 + 15.6471.0004.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από ανώνυμους ιδιώτες για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τον Α.Β.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών ∆ομών του ∆ήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “∆ΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “∆ΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “Β. ΑΡΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 21ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 22ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 23ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 24ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την ενοικίαση πλαστικών καθισμάτων για τις εκδηλώσεις του ∆ήμου ∆ιονύσου έτους 2020 – ΚΑΕ: 15.6471.0003.