logo


Με σημαντικότερο θέμα τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με συστήματα LED, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμμου. Εισηγητής ο Στ. Κριεμάδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών σήμερα, που ως μέλος της μείζονος μειοψηφίας επί Διοίκησης Ζαμάνη, είχε προβάλει ισχυρότατες αντιρρήσεις αναφορικά τόσο με τη διαδικασία επιλογής αναδόχου (σ.σ. δανεισμό από το ΤΠκΔ είχε προκρίνει η δημοτική διαπαραταξιακή επιτροπή, ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη και ιδιωτική χρηματοδότηση είχε αποφασίσει μονομερώς η απελθούσα Διοίκηση), όσο και με τα οικονομικά δεδομένα και τα οφέλη που θα προέκυπταν για την πόλη από την υπογραφή της σύμβασης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ουδέποτε παρουσιάστηκαν συγκριτικά στοιχεία για τις διαφορετικές μορφές χρηματοδότησης, ερωτηματικά παρέμεναν αναπάντητα αναφορικά με τον τελικό μειοδότη, ο κ. Κριεμάδης μιλούσε για εξαπάτηση και παραπλάνηση του Δήμου και του ελληνικού Δημοσίου,  με το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της μειοψηφίας να μιλούν για “γκρίζες ζώνες” στο έργο του οδοφωτισμού.

Την προσεχή Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με τον κ. Κριεμάδη να επικαλείται λόγους που κυμαίνονται από παρατυπίες που καταστρατηγούν την αρχή  της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και του ανοίγματος των δημοσίων συμβάσεων στον ανταγωνισμό και φθάνουν μέχρι και στην παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και της εθνικής νομολογίας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση αποστολής σχεδίου απόφασης προς την Επιτροπή της παρ.9 του άρθρου 73 του Ν.4412/2016 για την διαπίστωση επάρκειας των μέτρων και των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίσθηκαν από τον οικονομικό φορέα ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΚΑΤ ΑΤΕ για την απόδειξη της αξιοπιστίας του, ως προσωρινού αναδόχου του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ∆.Κ.∆ΡΟΣΙΑΣ», προϋπολογισμού 5.400.000,00€(πλέον ΦΠΑ).

ΘΕΜΑ 2ο: Ματαίωση διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο “Ενεργειακή αναβάθμιση- αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων – εφαρμογές SMART CITIES, με εξοικονόμηση ενέργειας στο ∆ήμο ∆ιονύσου”.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδοχών για παροχή υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικών –κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του συνοπτικού διαγωνισμού για την ״Προμήθεια υπολογιστών, εκτυπωτών και λοιπού Μηχανογραφικού Εξοπλισμού του ∆ήμου ∆ιονύσου ̋ συνολικού προϋπολογισμού 64.477,98€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την υλοποίηση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων επιμόρφωσης στον ∆ήμο ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της κα. Ραφτοπούλου Γαρυφαλλιάς και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 7ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του ∆ήμου κ. Λιούτα Εμμανουήλ και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 8ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του ∆ήμου Γκασιώνα Ιωάννας και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση τροποποίησης της αριθ. 43715/17-12-2018 (18SYMV004211390 2018-12-17) σύμβασης «Προμήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίματος –Καθαρισμού Μεταφορικών Μέσων» σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ.1 περ.γ ́ του Ν.4412/2016.

∆/ΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Αίτημα του κ. Τσόκα Αριστείδη περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιά στο ελαστικό του από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Προμήθεια Καρτών Κινητής Τηλεφωνίας για τους Αυτοματισμούς ∆εξαμενών και Αντλιοστασίων του ∆ήμου.