logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη εργασίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, σε χώρο εντός του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου, είχε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας Αναστηλώσεων Αμαλίας Ανδρουλιδάκη, του αντιδημάρχου παιδείας και πολιτισμού Νίκου Καρυστινού, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου και συναρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Γ.Γ.Πολιτισμού ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι σε συνέχεια της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου, το υπουργείο Πολιτισμού είναι έτοιμο να δρομολογήσει μια σειρά από πρώτες ενέργειες, με σκοπό την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης (υφιστάμενες ρυθμιστικές αποφάσεις, απογραφή κειμηλίων κ.λπ.). Ο κος Διδασκάλου επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία του υπουργείου με το Δήμο, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Τατόι, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση τα οφέλη για τους πολίτες της Αττικής αλλά και ειδικότερα τους δημότες του Δήμου Διονύσου θα είναι πολλαπλά.  

Ο κος Καλαφατέλης διαβεβαίωσε τον κο Διδασκάλου ότι ο Δήμος Διονύσου θα συνεργαστεί στενά με το υπουργείο κι όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του, ενώ θα παράσχει τη βοήθειά του σε οτιδήποτε χρειαστεί. Υπενθύμισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Διονύσου για το Τατόι είναι μόνιμο και δεδομένο καθώς και η επιθυμία για συμμετοχή του στο Φορέα Διαχείρισης και Αξιοποίησης που θα δημιουργηθεί μελλοντικά.

Ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου Διονύσου στο πρώην Βασιλικό Κτήμα.

Ο κος Καλαφατέλης, συνοδευόμενος από τον κο Καρυστινό, επισκέφθηκε πρώτα τον Αστυνομικό Σταθμό, ο οποίος υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου, και συνομίλησε με τα στελέχη του που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του Κτήματος. Ο Δήμαρχος θυμήθηκε ότι με ενέργειες της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου, εδώ και αρκετά χρόνια, είχε ενισχυθεί η κτιριακή υποδομή του Σταθμού, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή του όπου είναι εφικτό, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αστυνομικών.

Στη συνέχεια ο κος Καλαφατέλης επισκέφθηκε τους Βασιλικούς Τάφους, το Ανάκτορο και ορισμένα από τα 39 κτίρια που υπάρχουν μέσα στο Κτήμα.

Γιάννης Καλαφατέλης: «Σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου, σε εφαρμογή της εξαγγελίας του πρωθυπουργού. Ο Δήμος Διονύσου δηλώνει σταθερά “παρών” και προσφέρει την αμέριστη βοήθεια και στήριξή του στο εγχείρημα, διεκδικώντας το ρόλο που δικαιούται στο Φορέα Διαχείρισης και Αξιοποίησης προς όφελος των δημοτών του»    

Ο Δήμαρχος Διονύσου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης:

«Σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου, σε εφαρμογή της εξαγγελίας του πρωθυπουργού. Ο Δήμος Διονύσου δηλώνει σταθερά “παρών” και προσφέρει την αμέριστη βοήθεια και στήριξή του στο εγχείρημα, διεκδικώντας το ρόλο που δικαιούται στο Φορέα Διαχείρισης και Αξιοποίησης προς όφελος των δημοτών του»